Magyar foci

„Ma reggel szembesültünk a hírrel” – a hétvégén még a Vasast szorongatták, kedden már az NB III-tól is visszaléptek

bse1902.hu
bse1902.hu

A Balassagyarmati VSE labdarúgócsapata kedden visszalépett az NB III Közép-csoportjától anyagi problémák miatt.

A Balassagyarmati Városi Sportegyesület (BVSE) 2022. szeptember 20-tól gazdasági helyzetére tekintettel visszalép a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett 2022/23. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban való további részvételtől. Bízunk abban, hogy a gazdasági helyzet normalizálódásával újra sporttörténelmet írhatunk Nógrád megye labdarúgó életében

– írta közleményében az együttes.

Kapcsolódó
A cserecsatár hajrágóljával kerülte el a Vasas a hosszabbítást a Magyar Kupában
A bajnokságban gyengélkedő csapatok közül a Kövesd, az Újpest és a Honvéd is magabiztosan nyert.

A BVSE nyolc bajnokijából négyet megnyert, ezen kívül egy döntetlen és három vereség a mérlege. A harmadik fordulóban kiesett a Magyar Kupából, miután heroikus küzdelemben 2-1-re kikapott az NB I-es Vasastól, de bizakodva várták a szezon további részét a játékosok.

„Nem tudtunk róla mi sem, ma reggel szembesültünk vele. Bejött az egyik vezető és bejelentette, hogy a gazdasági okok miatt a szponzorok visszaléptek, és ezáltal megszünteti a BVSE-t.

Én sem tudtam semmit mondani a játékosoknak, mert engem is derült égből villámcsapásként ért. Pláne úgy, hogy hétvégén a Vasas ellen játszottunk egy nagyon jó mérkőzést a kupában, míg a bajnokságban ott vagyunk a tabella első felében

– mondta a Csakfocinak Nagy Tibor vezetőedző.

A szakember ráadásul azt sem tudja, mi történik majd pontosan a futballistákkal, akik amatőrként szerepeltek a csapatban.

„Fogalmunk sincs, mi lesz, amatőr státuszban vagyunk, nincs szerződésünk, nem tudjuk, hogy megy ilyenkor. Mások azt mondták, hogy az elnökséget is össze kellett volna hívni. Sokan

Pestről, vagy környékérők jártak, ezért vannak persze útiköltségek, étkezések, vannak, akiknek albérletet intézett a klub. Most csak nézünk ki a fejünkből, nézzük, hogy honnan, milyen információt kapunk. 

Az elsődleges persze, hogy a srácok el tudjanak igazolni valahova, de én sem tudom, hogy most találok-e magamnak csapatot. Mindenhol beteltek a keretek, a  költségvetések megvannak, pláne most sokan nem vállalják be, hogy pluszban odavisznek embereket.”

Olvasói sztorik