KISBENEDEK ATTILA / AFP
Magyar foci sport

Király Gábor Szalainak: „Örülök, hogy jó pár mérkőzést együtt küzdöttünk végig”

Utolsó fellépésére készül a magyar labdarúgó-válogatottban Szalai Ádám, aki Olaszország ellen 86. alkalommal önti magára a nemzeti csapat mezét. Az FC Basel csatárától egykori válogatottbeli csapattársa, Király Gábor is elköszönt.

„Aki lát a pályán tudja, egy igazi harcos búcsúzik ma a válogatottól. Szalai Ádám egy olyan típusú támadó, aki sosem hátrált meg, ha melózni, futni, ütközni, labdát tartani kellett, ha a védekezés vele kezdődött.

Kapcsolódó
Amikor utoljára az olasz válogatott Budapesten járt, kikapott
15 év után jön újra a magyar ővárosba a Squadra Azzurra

Miközben folyamatosan nyomás alatt tartott két-három védőt, arra is maradt energiája, hogy klasszisokhoz méltó módon döntsön el sorsfordító mérkőzéseket.

Az évek során nem csak tiszteletre méltó külföldi karriert épített, de a válogatottban is igazi vezérré vált, aki a pályáról és az öltözőből is nagyon fog hiányozni.

Ahol azonban egy ajtó becsukódik, ott kinyílik egy másik. Biztos vagyok benne, hogy értékes személyisége a jövőben is nagy segítségére lesz a magyar futballnak!

Ádi, örülök, hogy jó pár mérkőzést együtt küzdöttünk végig a piros-fehér-zöld színekért, és ezek alatt rengeteg feledhetetlen, közös élményben volt részünk!

– írta hivatalos közösségi oldalán a 108-szoros válogatott kapus.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!