Magyar foci

Király Gábor Szalainak: „Örülök, hogy jó pár mérkőzést együtt küzdöttünk végig”

KISBENEDEK ATTILA / AFP
KISBENEDEK ATTILA / AFP
Utolsó fellépésére készül a magyar labdarúgó-válogatottban Szalai Ádám, aki Olaszország ellen 86. alkalommal önti magára a nemzeti csapat mezét. Az FC Basel csatárától egykori válogatottbeli csapattársa, Király Gábor is elköszönt.

„Aki lát a pályán tudja, egy igazi harcos búcsúzik ma a válogatottól. Szalai Ádám egy olyan típusú támadó, aki sosem hátrált meg, ha melózni, futni, ütközni, labdát tartani kellett, ha a védekezés vele kezdődött.

Kapcsolódó
Amikor utoljára az olasz válogatott Budapesten járt, kikapott
15 év után jön újra a magyar ővárosba a Squadra Azzurra

Miközben folyamatosan nyomás alatt tartott két-három védőt, arra is maradt energiája, hogy klasszisokhoz méltó módon döntsön el sorsfordító mérkőzéseket.

Az évek során nem csak tiszteletre méltó külföldi karriert épített, de a válogatottban is igazi vezérré vált, aki a pályáról és az öltözőből is nagyon fog hiányozni.

Ahol azonban egy ajtó becsukódik, ott kinyílik egy másik. Biztos vagyok benne, hogy értékes személyisége a jövőben is nagy segítségére lesz a magyar futballnak!

Ádi, örülök, hogy jó pár mérkőzést együtt küzdöttünk végig a piros-fehér-zöld színekért, és ezek alatt rengeteg feledhetetlen, közös élményben volt részünk!

– írta hivatalos közösségi oldalán a 108-szoros válogatott kapus.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik