Magyar foci

Rossi: Szalai olyan játékos, akit sokkal többre tartottak külföldön, mint Magyarországon

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Egyre-másra szállítja a bravúrokat a magyar futballválogatott a Nemzetek Ligájában: az angolok ellen hatból hat pontot szereztünk, a németek ellen pedig négyet, miután a budapesti 1-1 után Lipcsében 1-0-ra nyertünk a válogatottban utolsó előtti meccsét játszó Szalai Ádám zseniális góljával.

Kapcsolódó
Szalai káprázatos góljával vertük a németeket a Nemzetek Ligájában
A csapatkapitány egy szöglet után oxival húzta a labdát a németek kapujába. A győzelemmel biztos, hogy bent maradtunk a Nemzetek Ligája A osztályában.

A meccs után Marco Rossi szövetségi kapitány azt nyilatkozta az M4 Sportnak, hogy Szalai válogatottbeli búcsúja miatt azt mondta a játékosoknak, hogy az utolsó két Nemzetek Ligája-meccs sokáig megmarad majd az emberek emlékezetében.

Már az a fejesgól is csodás volt, amit az Eb-n szerzett a németek ellen, ez pedig minden bizonnyal ott van pályafutása top 3 gólja között. Szalai olyan játékos, akit sokkal többre tartottak külföldön, mint Magyarországon, főleg azok, akik értenek a futballhoz.

Ádám hihetetlen védőmunkát tett a közösbe, de ez igaz az összes támadónkra, el is fáradtak a második félidőre, amikor az ellenfél beszorított minket, ezért is cseréltünk. Azt is el kell mondani Szalairól, hogy leszedte Kimmichet, és nem hagyta, hogy a német középpályás veszélyes passzokkal operáljon” – mondta Rossi.

A magyar válogatott hétfőn, az olaszok ellen zárja a Nemzetek Ligája csoportkörét, és a meccs tétje a csoport első helye, vagyis az, hogy ki jut be a négyesdöntőbe. Egészen fantasztikus ezt leírni!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik