Illyés Tibor / MTI
Magyar foci sport

Rossi: Szalai olyan játékos, akit sokkal többre tartottak külföldön, mint Magyarországon

Egyre-másra szállítja a bravúrokat a magyar futballválogatott a Nemzetek Ligájában: az angolok ellen hatból hat pontot szereztünk, a németek ellen pedig négyet, miután a budapesti 1-1 után Lipcsében 1-0-ra nyertünk a válogatottban utolsó előtti meccsét játszó Szalai Ádám zseniális góljával.

Kapcsolódó
Szalai káprázatos góljával vertük a németeket a Nemzetek Ligájában
A csapatkapitány egy szöglet után oxival húzta a labdát a németek kapujába. A győzelemmel biztos, hogy bent maradtunk a Nemzetek Ligája A osztályában.

A meccs után Marco Rossi szövetségi kapitány azt nyilatkozta az M4 Sportnak, hogy Szalai válogatottbeli búcsúja miatt azt mondta a játékosoknak, hogy az utolsó két Nemzetek Ligája-meccs sokáig megmarad majd az emberek emlékezetében.

Már az a fejesgól is csodás volt, amit az Eb-n szerzett a németek ellen, ez pedig minden bizonnyal ott van pályafutása top 3 gólja között. Szalai olyan játékos, akit sokkal többre tartottak külföldön, mint Magyarországon, főleg azok, akik értenek a futballhoz.

Ádám hihetetlen védőmunkát tett a közösbe, de ez igaz az összes támadónkra, el is fáradtak a második félidőre, amikor az ellenfél beszorított minket, ezért is cseréltünk. Azt is el kell mondani Szalairól, hogy leszedte Kimmichet, és nem hagyta, hogy a német középpályás veszélyes passzokkal operáljon” – mondta Rossi.

A magyar válogatott hétfőn, az olaszok ellen zárja a Nemzetek Ligája csoportkörét, és a meccs tétje a csoport első helye, vagyis az, hogy ki jut be a négyesdöntőbe. Egészen fantasztikus ezt leírni!

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!