Magyar foci

Dárdai Pál: Azt terveztem, hogy ötvenévesen visszavonulok

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tíz hónapja távozott a Hertha éléről, de nem hiányzik neki a munka, legalábbis ezt állítja Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak adott interjújában. Kapott olyan ajánlatot, amekkora összeget még sohasem látott leírva, de számára nem a pénz az első. És ötvenévesen amúgy is visszavonulna.

„Amikor korábban egy évet pihentem, akkor sem akarta elhinni nekem senki, hogy jól érzem magam a bőrömben, holott így volt. Azt nem jelentem ki, hogy soha többé nem leszek edző, de amíg az agyam nem kattan át, addig felesleges erről beszélni” – nyilatkozta Dárdai, a Hertha korábbi edzője és a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó
„Úgy érzem, készen állok” – Kerkez Milos számára megtiszteltetés lenne a válogatottság
18 éves kora ellenére már öt országban játszott, most a holland élvonalból robbanna be a magyar válogatottba.

A 46 éves szakember elárulta, kapott ajánlatokat, de olyat nem, ami miatt feladta volna jelenlegi szabad életét.

„Az egyik helyről éppenséggel akkora összeget kínáltak, amekkorát korábban még leírva sem láttam… Rengeteg pénz ajánlottak, csakhogy én sohasem a pénzért dolgoztam.

Ha nem érzem, hogy meg akarom csinálni, nem vállalom el, ennyi. Ha jönne egy hívás, amely megmozgatna, bizonyára elgondolkodnék, de még nem jött.

Hozzátette, az is megtörténhet, hogy már nem lesz többé edző.

Amúgy is azt terveztem, hogy ötvenévesen visszavonulok, legfeljebb ez most kicsit előrébb jön

– mondta.

Az interjúban még elmondta, hogy …

  • … Szalai Ádám válogatottbeli visszavonulását megérti, mert így a csúcson hagyja abba, és örül, hogy 2014 őszén vissza tudta csábítani a válogatottba, ezt talán a csatár sem bánta meg.
  • … Sallai Rolandot szívesen látta volna a Herthában, és úgy véli, a sérült labdarúgó nagyon fog hiányozni a soron következő két Nemzetek Ligája-mérkőzésen.
  • .. sohasem lobbizott a fiaiért, ha a szövetségi kapitány úgy ítéli meg, helye van a legjobbak között, majd behívja Palkót a válogatottba.
  • … nem irigyli Marco Rossit, és sosem vágyott más helyére, nincs ez másképp most sem.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik