Élő Magyar foci

Szalai káprázatos góljával vertük a németeket a Nemzetek Ligájában

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A magyar válogatott 2004 óta először győzte le Németországot, miután a Nemzetek Ligája A osztályának az utolsó előtti fordulójában Szalai Ádám szenzációs góljával 1-0-s diadalt aratott.

A győzelem azt jelenti, hogy a bennmaradás már biztos, az olaszok ellen, az utolsó fordulóban pedig a csoportelsőség, egyben a négyesdöntőbe jutás a tét.

Bátor játékkal kezdett a magyar csapat, az újonc Kerkez jól lépett be a támadásokba, a másik szárnyvédő, Fiola pedig egy ízben teljesen szokatlan helyen, a center posztján tűnt fel. Abból az esetből lett az a szöglet, amiből megszerezte a vezetést a magyar csapat, Szoboszlai szöglete után a rövid oldalon bemozgó Szalai oxival továbbította a labdát a bal sarokba. Zseniális megmozdulás volt!

Jöhetett volna a második gólunk is, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Fiola beadására Gazdag ért oda, de hiába próbálta eltenni a labdát Ter Stegen mellett, a német kapus jól mozdult ki, és elakadt benne.

A magyar csapat stabilan védekezett, Gulácsinak mindössze egyszer kellett védenie a szünet előtt, Müller fejesét ölelte magához.

A második félidőben a magyar csapat főleg a védekezésre koncentrált, a németek pedig nyomtak, de nem tudtak nagy ziccereket kialakítani. Gulácsinak azért volt dolga, lábbal hárított Sané lövése után, majd Lang fejelte ki Kimmich ígéretes löketét. A magyar csapatnak is volt két lehetősége, hogy lezárja a meccset, de Ádám Martin és Kleinheisler helyzeténél is nagyot védett Ter Stegen.

Így aztán maradt az 1-0-s magyar siker, ezzel 1954 óta először nyertünk tétmeccsen a németek ellen, és az ellenfél csapatkapitánya, Hansi Flick első vereséget szenvedte el a Nationalelf élén.

A csoport másik meccsén az olaszok Raspadori góljával nyertek Anglia ellen, amely ezzel kiesett az A divízióból.

Nemzetek Ligája, A osztály, 3. csoport:

Németország – Magyarország 0-1 (0-1)
Lipcse, Red Bull Arena, 39 513 néző
v.: Vincic (szlovén)
Németország: Ter Stegen – Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Gündogan (Musiala, 69.), Kimmich, Müller (Nmecha, 85.) – Sané, Werner (Havertz, 69.), Gnabry (Kehrer, 46.).
Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy A. (Styles, 78.), Schäfer, Kerkez – Gazdag (Kleinheisler, 67.), Szoboszlai (Nego, 85.) – Szalai Á. (Ádám, 67.).
gól: Szalai Á. (17.)
sárga lap: Kimmich (25.), Rüdiger (90.), illetve Szalai Á. (40.)

 

A csoport másik meccsén:
Olaszország – Anglia 1-0 (0-0)
gól: Raspadori (68.)

 

A csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 5  3  1  1   8-3  10 pont
2. Olaszország  5  2 2 1 6-7   8
3. Németország 5 1 3 1  8-6   6
4. Anglia 5 – 2 3  1-7 2

 

B divízió:
3. csoport:
Finnország – Románia 1-1 (1-0)
Bosznia-Hercegovina – Montenegró 1-0 (1-0)

 

A csoport állása: 1. (már feljutott) Bosznia-Hercegovina 11 pont, 2. Montenegró 7, 3. Finnország 5, 4. Románia 4

 

C divízió:
4. csoport:
Bulgária – Gibraltár 5-1 (2-1)
Grúzia – Észak-Macedónia 2-0 (1-0)

 

A csoport állása: 1. (és már feljutott) Grúzia 13 pont, 2. Észak-Macedónia 7, 3. Bulgária 6, 4. Gibraltár 1

 

D divízió:
2. csoport:
Észtország – Málta 2-1 (1-0)

 

A csoport állása: 1. (már feljutott) Észtország 9 pont/3 mérkőzés, 2. Málta 7/4, 3. San Marino 0/3

Folytatódik a csoda a Nemzetek Ligájában: Szalai-csodagóllal jött a bravúr a németek ellen

A magyar válogatott 1-0-ra nyert Lipcsében Németország ellen, és ezzel biztos, hogy bent maradt a Nemzetek Ligája A osztályában. A győztes gólt az utolsó előtti válogatott meccsét játszó Szalai Ádám szerezte, aki Szoboszlai gólja után zseniális mozdulattal juttatta a labdát a hálóba. A németek nyomtak, de nem igazán tudták feltörni a magyarok védekezését. A magyar csapat hétfőn az olaszok ellen zárja a csoportkört.

Vége!

1-0-ra nyert a magyar csapat Németországban! Hihetetlen.

Kimmich foghatta a fejét

Egy kipattanó pont jól jött neki lábra, de nem találta el igazán jól. Mi mondjuk ezt nem bántuk!

Kleinheisler eldönthette volna

Remek labdát kapott a csereként beállt középpályás, de lapos lövését Ter Stegen kivédte. Le lehetett volna zárni a meccset pedig!

Vándorol a magyar csékászalag

Szalai Ádám -> Szoboszlai -> Gulácsi, ez volt az útja, mivel most Szoboszlai is befejezte. Nego kap pár percet Rossitól.

Kimmich szépen ellőtte

Talán Schäfer lábát is érintette a labda, amely centikkel kerülte el a jobb felsőt. A szögletből nem lett veszély.

Felpörögtek a németek

Werner és Müller okozott bonyodalmat, szerencsére Wernernek nem volt sok helye lőni, így a lövése Gulácsi zsákmánya lett.

Müller belőtte - de lesről!

Hofmann méteres lesről tette vissza a labdát Müllernek, aki belőtte ugyan, de a partjelző jelezte, hogy már lesállás történt.

Gulácsi-bravúr!

Rüdiger nyomott oda Nagy Ádámnak, Szalai hasonlóért sárgát kapott, itt nem volt ítélet, így mehetett a német akció, aminek a végén Sané vette célba a rövid sarkot, de Gulácsi lábbal hárított.

Veszélyes német szabadrúgás volt

Belül többen is érkeztek a jól belőtt labdára, de végül egy bevetődő német játékos lábáról csorgott el a labda keresztbe.

Náluk volt többet a labda, mi próbálkoztunk többet

62 százalékban a németek birtokolták a labdát, de nekünk hat kapura lövésünk volt, nekik pedig három. Teljesen vállalható első félidő volt, szervezetten védekeztünk, elöl pedig volt néhány vagány támadásunk. A gól pedig fenomenális volt.

Ütésnek látta a bíró

Szalai Ádám és Süle csatázott a labdáért, a magyar csatár karja elérte a német védő arcát, aki eldőlt. A szlovén bíró sárgát adott a magyar csapatkapitánynak.

Olvasói sztorik