Magyar foci

Több kérője is volt Németországból, de nem engedte el csatárát a Vidi

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Egészen a Konferencia Liga-selejtező playoffköréig eljutott a Fehérvár, amely a kölni 2-1-es bravúrgyőzelmét követően bántóan simán kikapott otthon 3-0-ra, így végül nem jutott csoportkörbe. A párharcot követően elterjedt a sajtóban, hogy a Bundesligában szereplő Köln vitte volna a fehérváriak csatárát, Budu Zivzivadzét, de a magyar klub nem engedte el grúz támadóját.

Kapcsolódó
A Fehérvár meggátolta, hogy Kölnbe igazoljon Budu Zivzivadze
A grúz goal.ge azt állítja, a Bundesliga csapat vételi ajánlatot tett, ám a magyar klub azt elutasította.

Ahogy azt a csakfoci.hu kiszúrta, a 1tv.ge oldal megkereste a játékost képviselő Lasha Odiladzét, hogy mi igaz a pletykából. Azt felelte, hogy a Kölnről nem tud semmit mondani, ugyanakkor több csapat is vitte volna Zivzivadzét.

„Valóban hívta három csapat Németországból, másodosztályúak.

A St. Pauli vezetősége konkrét ajánlattal kereste meg a Fehérvárt, jelentős összeget fizettek volna érte. Két svéd és egy török klub is érdeklődött,

de a Fehérvárnak szüksége volt Budura, az átigazolási ablak végén nem tudtak volna hozzá hasonló kaliberű játékost igazolni. Ezért maradt Magyarországon” – mondta a játékos képviselője, majd arról is szót ejtett, hogy a csatár szerződése jövő nyáron lejár, de az esetleges hosszabbításról majd később tárgyalnak, nekik nem sürgős egyelőre semmi.

Kapcsolódó
„A helyén kell kezelni ezt a sikert” – a Trabzon legyőzése után változatlanok a Fradi céljai
A Trabzonspor legyőzése mindenesetre rávilágított arra, hogy kellő hittel nagy bravúrokat is elérhet a magyar bajnok az Európa Liga csoportkörében.

A 28 éves játékost még 2020 nyarán, a Mezőkövesdtől igazolta le a Fehérvár, első szezonjában kilenc gólig és nyolc gólpasszig jutott az NB I-ben. Második vidis idényében nem nagyon jöttek a gólok, így a télen kölcsönben Újpestre került, ahol viszont szárnyalt tavasszal, tizenegyes találatot szerzett.

Visszarendelte magához a Fehérvár, a bajnokságban ugyan egyelőre hat találata van, de a nyári kupaselejtezők során hatszor is eredményes volt.

A csapatnak nem megy olyan jó, az eddigi hat bajnokijából négyet elveszített és csak a kilencedik, már most kilenc pont a hátránya a Ferencvárossal szemben úgy, hogy a címvédő egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A 8. fordulóban az edzőt váltó Mezőkövesdet fogadja majd a Vidi.

Olvasói sztorik