Nemzetközi foci

Keretet hirdetett a brazil kapitány, vannak meglepetések

OLI SCARFF / AFP
OLI SCARFF / AFP

Két újoncot hívott meg a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Tite a szeptemberi barátságos mérkőzésekre: november 20-án kezdődő katari világbajnokságra készülő együttesben először lehet ott a két belső védő, a 25 éves Gleison Bremer (Juventus) és a 23 éves Roger Ibanez (AS Roma). A szakember kiemelte: ez az utolsó alkalom a vb előtt, hogy együtt dolgozhat kiszemeltjeivel, a katari viadalra utazó keretet illetően pedig szeretne mindenki számára egyértelmű és megnyugtató döntést hozni.

Kapcsolódó
Az MU-játékos, akinek a vicces arckifejezéseire jobban fogunk emlékezni, mint a futballtudására
Phil Jones karrierjének vélhetően rég befellegzett, már ami a komolyabb számításait illeti. Nem lett belőle az új Rio Ferdinand, habár Ferguson a jövő Unitedjének legjobb játékosát látta benne. A most 30 éves brit védő ezúttal Erik ten Hagnak bizonyíthat, már ha a holland hagyni fogja ezt. Van-e még visszaút Phil Jonesnak?

A 26 tagú keretben három olyan labdarúgó szerepel, aki Brazíliában futballozik – a kapus Weverton (Palmeiras), a középpályás Everton Ribeiro (Flamengo) és a csatár Pedro (Flamengo) –,

ezúttal viszont nem kapott meghívót Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli és Gabriel Magalhaes (mindhárom Arsenal), Philippe Coutinho (Aston Villa), valamint a 39 éves Dani Alves sem.

Utóbbi a vb-részvétel reményében szerződött nyáron a mexikói UNAM Pumas együtteséhez, ahol a kapitány kérésének megfelelően rendszeres játéklehetőséghez jut ugyan, de csapata gyengén szerepel. A brazil védő nyolc bajnokit játszott végig úgy, hogy nyeretlen maradt az UNAM, a rossz sorozat csak a legutóbbi meccsen szakadt meg, a sereghajtó Queretaro elleni szerdai, bajnoki találkozón Dani Alves gólpasszal járult hozzá a 4-1-es győzelemhez, írja az MTI.

A brazilok szeptemberben Franciaországban lépnek pályára: 23-án Le Havre-ban mérkőznek meg Ghánával, négy nappal később Párizsban Tunéziával. A két ellenfél ugyancsak a vb-re készül, ahol majd a dél-amerikaiak a szerbekkel, a svájciakkal és a kameruniakkal mérkőznek a csoportkörben.

Olvasói sztorik