Magyar foci

A Fehérvár meggátolta, hogy Kölnbe igazoljon Budu Zivzivadze

Az nso.hu a grúz goal.ge-re hivatkozva azt írja, hogy Budu Zivzivadzét szerződtetni akarta az 1. FC Köln. A Bundesliga 8. helyén álló csapat az Európa-konferencialiga rájátszásában saját tapasztalatot is szerezhetett a grúz támadóról, aki gólt lőtt, és gólpasszt adott ellenük.

A goal.ge szerint a francia csatár, Anthony Modeste Dortmundba szerződésével üresedett meg egy pozíció a támadó szekcióban, ezért tett a kölni klubvezetés vételi ajánlatot a csatárra, ám a Mol Fehérvár FC elutasította azt.

Mindez azért érdekes, mert a csatárról télen kvázi lemondott a Vidi, amikor kölcsönadta az Újpestnek, ahol megtáltosodott, és 11 meccsen 12 gólt szerzett. Eztán rendelte vissza a Fehérvár, ahol az idei szezonban folytatta a góltermelést, és már hétnél jár.

Ha igaz a grúz oldal értesülése, úgy az elég sajátos üzletpolitikát sejtet. Ha a Vidi nem adja el egy Bundesliga élcsapatnak a játékosát addig, amíg még megteheti, pénzt kaphat érte – Budu szerződése 2023 nyaráig szól –, az azt sejteti, úgy gondolkodnak, a grúz támadó a NB I-ben lőtt góljai jabb európai kupaszerepléshez segíti a Fehérvárt, és ezzel több eurót termelnek majd a klubnak. És ez igaz is lehet, feltéve, ha csoportkörbe jutnak 2023 nyarán. Vagy Zivzivadzéval, vagy már nélküle.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik