Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Amint elkezdődött a háború, azt kértem a Fradi-vezetéstől, adjon nekem szünetet”

JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Kedden Lipcsében okozott meglepetést a Sahtar Donyeck labdarúgócsapata, amely a Bajnokok Ligája nyitányán 4-1-re győzött az RB Leipzig ellen. A sikerbél két olyan játékos is kivette részét, aki a nyáron az NB I-ből tért haza: a korábbi ferencvárosi Olekszandr Zubkov a kezdőcsapat tarjaként 70 percet játszott, míg a Fehérvárról érkező Ivan Petrjak a 61. percben állt be.

Kapcsolódó
EL: A Fradi mintha hat évvel ezelőtti önmagát verte volna el
Az a csapat, amelyik tíz emberrel is képes ilyen tartást mutatni, a mérkőzés folyamán mindvégig veszélyesebben futballozni, és nyerni, az előtt kalapot kell emelni. Fradi-Trabzon elemzés.

Zubkovval még a mérkőzés előtt készített interjút egy ukrán portál, a támadó középpályás azt mondta, mentálisan készen áll a Bajnokok Ligájára, mert az egy olyan verseny, ahol nem lehet félni.

A stáb szinte ugyanaz, mint két éve, de a csapat sokat változott. Korábban nagyon sok volt a brazil, most sokkal jobb a légkör. Szinte mindenki ugyanazt a nyelvet beszéli, mindenki megérti egymást, mindig van valami vicc. Hogy őszinte legyek, nagyon hiányzott

– mondta a játékos, aki 2014 és 2020 között a Sahtar alkalmazásában állt, igaz, az utolsó két évében kölcsönben máshol szerepelt.

Az interjúban szóba került a Ferencváros is, az, hogy ukránként orosz edző, Sztanyiszlav Csercseszov irányítása alatt kellett játszania.

„Az, hogy milyen volt egy orosz edző irányítása alatt játszani az invázió kezdete után, nehéz kérdés számomra. Amint elkezdődött a háború, azt kértem a Fradi-vezetéstől, hogy adjon nekem egy kis szünetet. Nem tudtam edzeni, pszichológiailag a nullán voltam. Egy hétig nem edzettem, lehet, hogy tovább. Nagyon nehéz volt visszamenni a Népligetbe és látni azokat az arcokat. Természetesen nem ők kezdték a háborút, de ugyanakkor egy útlevél az útlevél és azt nem osztogatják csak úgy. Pszichológiailag nagyon nehéz volt. Ez meglátszott a pályán nyújtott teljesítményemen is. Vártam a nyári átigazolási időszakot, hogy tárgyalhassak más klubokkal.

De a legfontosabb vágyam az, hogy béke legyen Ukrajnában

– idézte fordításában az Ulloi129.hu portál.

Olvasói sztorik