Magyar foci

„A helyén kell kezelni ezt a sikert” – a Trabzon legyőzése után változatlanok a Fradi céljai

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Ferencvárosnál nem változtak a célkitűzések a továbbjutást illetően azt követően, hogy az együttes csütörtökön 3-2-es hazai győzelemmel kezdte meg szereplését a labdarúgó Európa Liga csoportkörében.

A Ferencváros a Crvena zvezdával, az AS Monacóval és a Trabzonsporral szerepel azonos négyesben – csütörtökön utóbbit győzte le otthon 3-2-re úgy, hogy a 16. perctől emberhátrányban játszott –, és a vezetés azt a célt tűzte ki, hogy az első három között végezzen az együttes. Ez azt jelentené, hogy tavasszal is érdekelt lenne az európai kupaporondon az egyenes kieséses szakaszban, nem feltétlen az EL-ben, ahol az első és a második folytathatja szereplését, hanem akár a Konferencia Ligában, ahol a harmadikok játszhatnak a nyolcaddöntőbe jutásért.

Kapcsolódó
EL: A Fradi mintha hat évvel ezelőtti önmagát verte volna el
Az a csapat, amelyik tíz emberrel is képes ilyen tartást mutatni, a mérkőzés folyamán mindvégig veszélyesebben futballozni, és nyerni, az előtt kalapot kell emelni. Fradi-Trabzon elemzés.

Hajnal Tamás, a ferencvárosiak sportigazgatója az M1-nek azt mondta, nem lenne helyes, ha a sorozatra kitűzött céljaikat rögtön az első mérkőzés után megváltoztatnák.

A helyén kell kezelni ezt a sikert is, pont úgy, mint a kudarcokat, amikor azok érik az embert. Tárgyilagosan kell nézni. Továbbra is egy nagyon nehéz csoportban vagyunk, és még csak egy mérkőzést játszottunk, ha esetleg csak ez a három pontunk maradna, arról tudjuk, hogy az nem sok mindenre lenne elég

– mondta, és hozzátette: ez a győzelem óriási lökést, önbizalmat adhat a csapatuknak a folytatásra, az ellenfelek részéről pedig még nagyobb tiszteletet érdemelhet ki a Ferencváros.

„Természetesen szeretnénk a hátralévő öt mérkőzésen minél több pontot szerezzünk, aztán a végén majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég. Persze változatlanul az a célunk, hogy tavasszal még ott legyünk az európai kupaporondon” – szögezte le.

Hajnal hozzátette: amely riválisuk eddig esetleg nem fordított kellő figyelmet a Ferencváros feltérképezésére, az ellene való mérkőzésre, az a mostani győzelem után biztosan alaposabban utánuk néz majd és kielemzi az együttest.

Kapcsolódó

„Látni fogja, hogy mentálisan milyen erős teljesítményt tudtunk nyújtani, emberhátrányban képesek vagyunk két gólt rúgni, és milyen veszélyes kontrajátékosaink vannak, a védekező feladatot pedig meg tudjuk oldani. Biztos, hogy picit talán még alaposabban készülnek fel belőlünk.

Nekünk ez óriási hitet és önbizalmat kell adjon, hogy bárki ellen lehet esélyünk.

Ha megnézzük a nemzetközi eredményeket, mik történtek a héten, akkor azt látjuk, hogy a Ludogorec megverte az AS Romát, a Dinamo Zagreb megverte a Chelsea-t, akkor igenis tudjuk, hogy ezek nagyon nehéz feladatok, és sokszor megoldhatatlannak tűnnek, de kell, hogy a hit bennünk legyen, és tisztában lennünk, hogy azzal a kemény munkával, amit ezen a mérkőzésen elvégeztünk, lehet esélyünk a további mérkőzéseken is” – hangsúlyozta a sportvezető.

Sztanyiszlav Csercseszov együttese jövő csütörtökön az AS Monaco otthonában lép pályára. A franciák az első körben 1-0-ra nyertek a Crvena zvezda vendégeként.

Olvasói sztorik