Nemzetközi foci

A Fraditól elszenvedett vereség ellenére szerződést hosszabbított edzőjével a Trabzonspor

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Lehet, nem a legjobb ütemben jelentette be a hírt Abdullah Avci, a Trabzonspor labdarúgócsapatának edzője, aki a csütörtöki, Ferencváros elleni vereség után elárulta, három évvel meghosszabbította a szerződését.

Kapcsolódó
EL: A Fradi mintha hat évvel ezelőtti önmagát verte volna el
Az a csapat, amelyik tíz emberrel is képes ilyen tartást mutatni, a mérkőzés folyamán mindvégig veszélyesebben futballozni, és nyerni, az előtt kalapot kell emelni. Fradi-Trabzon elemzés.

A klub három évet ajánlott, én pedig egy pillanatig sem gondolkodtam, hanem aláírtam

nyilatkozta.

A szakember 2020 novemberében érkezett a csapathoz, amelyet eddig 89 mérkőzésen irányított, a mérlege 51 győzelem, 25 döntetlen és 13 vereség.

A korábbi török szövetségi kapitány a legnagyobb klubsikereit itt érte el, hiszen a 2020-as Török Kupa-győzelem után tavasszal duplázott, és a bajnokság mellett megnyerte ismét a hazai kupát.

Kapcsolódó
Fradi-Trabzon: de miért nem adta meg a spori az egyenlítő gólt?
Elmagyarázzuk, a csütörtök esti Európa Liga csoportkör mérkőzésen miért nem adta meg a török bajnok 87. percben lőtt egyenlítő találatát az olasz játékvezető.

Ugyanakkor az európai hadszíntéren nem siker sikerélménye volt eddig. Ha hinni lehet a Transfermarkt statisztikáinak, akkor eddig 30 nemzetközi kupameccsen irányította csapatait, 16 vereség mellett mindössze öt győzelmet és kilenc döntetlent tud felmutatni.

Miután csapata úgy kapott ki a Fraditól 3-2-re, hogy majdnem egész mérkőzésen emberhátrányban futballozott, a szakember úgy fogalmazott, egy hozzáju hasonló csapatnak nem szabad ennyit hibáznia.

De nem az a lényeg, hogy hogyan rajtolsz, hanem az, hogy hogyan fejezed be a sorozatot. A verseny még csak most kezdődött el

tette hozzá.

Olvasói sztorik