Meghiúsult az eladás, továbbra is Roderick Duchatelet az Újpest FC tulajdonosa

Lezárult az esetleges eladás ügye.
Kapcsolódó cikkek

Az Újpest FC bejelentette hivatalos honlapján, hogy hiába írtak alá adásvételi szándékról szóló szerződést, végül meghiúsult a klub eladása.

Kapcsolódó
Hatalmas változások Debrecenben: új tulajdonos és új edző érkezett
Egy örmény befektetői csoport látott fantáziát az NB I hetedik helyén záró klubban.

A lila-fehérek közleménye kiemeli, hogy a január 28-án aláírt szerződésben szigorú szabályokat fektettek le az eladással kapcsolatban. A megegyezés szerint június 30-ig kellett volna kifizetni egy meghatározott összeget, amelyre nem került sor. Ezzel a korábban kötött szerződés automatikusan érvényét veszíttette.

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk véglegesíteni a megállapodásunkat. Őszintén hittem, hogy ez a lehető legjobb, ami a klubbal történhet.

Köszönöm szépen Kokónak az egész folyamat során a nagyon korrekt hozzáállását, segítőkészségét és a rengeteg erőfeszítést, amit beletett, hogy az üzlet létrejöhessen”

– idézte a honlap Roderick Duchatelet, aki így továbbra is az Újpest FC tulajdonosa maradt.

A klub megszólaltatta Kovács Zoltánt is, aki elmondta, hogy a váratlan világgazdasági helyzet miatt nem jött össze a pénz és bár tudja, csalódottak a szurkolók, szeretné valahogy megvenni majd a szeretett klubját. Gondolatait ezzel zárta:

„Aki ismer, tudja: az Újpest nagyon fontos része az életemnek, ezért – ahogy a pályán sem adtam fel soha – nem adom fel. Továbbra is küzdeni fogok azért, hogy utat találjak a klub megvásárlásához, és megvalósíthassuk az Újpest múltjához méltó jövőbeli terveinket, új korszakot kezdhessünk együtt, a szurkolóinkkal.”