Magyar foci

Egy lépéssel közelebb az Újpest a tulajdonosváltáshoz

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Az utóbbi hetekben már nyílt titok volt, hogy lassan véget ér a Duchatelet-éra Újpesten, és a lilák honlapja azt írja, hogy megtörtént a klub hivatalos tulajdonváltásának első lépése.

„Örömmel jelentem be, hogy nemrég aláírtam szeretett futballklubunk többségi részesedésére vonatkozó üzletrész-adásvételi megállapodást. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fizetési határidők teljesülése esetén a közeljövőben megváltozik a társaságok és így a futballklub tulajdonjoga is. Amikor és amennyiben ez a folyamat teljes mértékben lezárul, az Újpest FC sajtótájékoztatót hív össze, hogy az új tulajdonos – akit nyilvánvalóan nem kell bemutatni – részletesen kifejthesse, milyen tervei vannak klubunk jövőjével kapcsolatban” – nyilatkozta az eddigi tulajdonos, a belga Roderick Duchatelet.

Az új tulajdonos képviseletében a klubot korábban játékosként és vezetőként is szolgáló Kovács Zoltán nyilvánult meg, aki kiemelte, hogy az Újpest több mint 10 év után kerül ismét magyar kézbe.

Az pedig nem fordulhat elő, hogy 110 év folyamatos élvonalbeli tagság után pont most kiessen. Éppen ezért mindenkitől azt kérem, hogy együtt tegyünk meg mindent azért, hogy ez a veszély ne fenyegessen

– mondta a korábbi 20-szoros válogatott Kovács.

A Magyar Nemzet szerint két magyar üzletember, Cseke István és Németh János cége, az SGF Silu Global Fund Holding Zrt, valamint a 4,45 milliárd forint törzstőkével bejegyzett FSG (Hungary) Holdings Kft. közösen veszi meg az Újpestet. Az FSG esetében a cégpapírok alapján a szálak a delaware-i offshore paradicsomot érintve Kínáig vezetnek. A cég magyarországi szerepvállalásáról itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Nagy kínai futballbefektető jelent meg Magyarországon
A Wolverhampton, a Grasshoppers megvolt, a cégbirodalom most hozzánk is megérkezett.

Az Újpest a 10. helyről várja az NB I tavaszi folytatását.

A kiemelt képen Roderick Duchatelet látható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik