Magyar foci

A Paris Saint-Germain akadémiáján nevelkedett csatárt szerzett a ZTE

Liam McBurney/PA Images via Getty Images
Liam McBurney/PA Images via Getty Images

A ZTE FC bejelentette hivatalos honlapján, hogy szerződtette Christy Manzingát.

Kapcsolódó
Hatalmas változások Debrecenben: új tulajdonos és új edző érkezett
Egy örmény befektetői csoport látott fantáziát az NB I hetedik helyén záró klubban.

A 27 éves középcsatár a legutóbbi idényt az északír bajnok Linfieldben töltötte, amelyben 17 góllal házi gólkirály lett. A zalaegerszegiek kiemelték vele kapcsolatban, hogy az északír kupa mellett betalált Bajnokok Ligájában és az európai Konferencia Ligában is.

Christynek rengeteg érdeklődője volt, de sikerült meggyőzni őt, hogy mi leszünk a legjobb választás. Mint minden csatárt, őt is a góljai fogják minősíteni. Már nagyon várjuk, hogy a héten csatlakozzon a kerethez, és természetesen nagyon várjuk a góljait is

– mondta az új játékosról Dragóner Attila sportigazgató.

Manzinga pályafutása a Paris Saint-Germain akadémiájáról indult, majd előbb a Lorientben, később az Angers futballistája lett. Ezután Belgiumba igazolt, ahol a Sporting Chatelet játékosaként végre megkapta a bizalmat a felnőttek között is. 2019-ben a Motherwell szerződtette, de a skótoknál csak hat mérkőzésen jutott szóhoz, így a következő szezont már a Linfieldnél kezdte el. Észak-Írországban két bajnoki címet szerzett, szerződése lejártával szabadon igazolhatóként érkezik az NB I-es csapatba.

Olvasói sztorik