Magyar foci

Hatalmas változások Debrecenben: új tulajdonos és új edző érkezett

Dvsc.hu
Dvsc.hu

Nagy változásokat jelentettek be az NB I 7. helyen végző Debrecennél, amelynek új tulajdonosa lett, és új edzővel kezdi meg az idényt.

A klub honlapja megjegyzi, az előrelépés érdekében új befektetőt kerestek, és amikor meglett, akkor elköszöntek Szabó Péter eddigi igazgatótanácsi elnöktől, Ábrók Zsolt eddigi cégvezetőtől, Tőzsér Dániel sportigazgatótól, illetve Joan Carrillo vezetőedzőtől.

Az igazgatótanács új elnöke Ike Thierry Zaengel, akinek fő szakterületei a szálloda-, a szórakozató-, a média-, illetve a sportipari befektetések.

A Loki honlapja azt írja, Zaengel olyan nagy presztízsű tranzakciókban közreműködött, mint a londoni Harrod’s, a Miramax Film, Paris Saint-Germain vagy az Accor szállodalánc értékesítése.

A Debreceninap azt írja, az új tulajdonos egy Angliában bejegyzett örmény befektetői csoport, a NOAH Group, amely olasz (Siena), francia (Paris FC) és örmény (FC NOAH) klubba is befektetett már, valamint szerepelt vállalt a német Uerdingennél is, bár ott nem szívesen emlékeznek rá a szurkolók, mivel a pénzügyi problémák miatt a csapat a negyedosztályba zuhant, azóta pedig az ötödik vonalban sínylődik.

A DVSC az új tulajdonos mellett új edzőt is bejelentett, a kispadra az a Joao Janeiro ül le, aki tavaly ősszel nagyon jól szerepelt a Kisvárdával, majd a Dunaszerdahelynél dolgozott, de ott nem hosszabbítottak vele, így fél év után távozott.

Olvasói sztorik