Magyar foci

Szalai Ádám a szurkolóknak: Kerüljétek a rasszista megnyilvánulásokat!

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Szombat este újabb Nemzetek Ligája-mérkőzés vár a magyar labdarúgó-válogatottra, amely a Puskás Arénában Németországot fogadja. A meccset megelőzően a csapatkapitány Szalai Ádám személyes üzenetet küldött a szurkolóknak.

A svájci Basel 82-szeres válogatott csatára megköszönte a szurkolók támogatását az első két meccs kapcsán, és örömét fejezte ki, hogy telt ház előtt léphetnek pályára.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Annyit fejlődött ez a válogatott, hogy az olaszoktól elszenvedett 2-1-es vereség után mindenki búslakodott
Rossi szerint a három Nemzetek Ligája-ellenfél közül a németek vannak a legjobb formában. Szombat este velük játszunk a Puskás Arénában.

„Tudjátok, hogy van még egy felfüggesztett zártkapus mérkőzésünk, amit mindenképpen el szeretnénk kerülni. Ezért kérlek titeket, hogy kerüljétek a rasszista megnyilvánulásokat, a kirekesztő mondatokat, szavakat, amik esetleg a jövőben zártkapus mérkőzéseket okoznának,

hiszen nekünk ti vagyok a legfontosabbak.

Már többször bizonyítottátok, hogy Európában és az egész világon is páratlanok vagytok abban, ahogy buzdítotok minket, ahogy mellettünk vagytok az utolsó percig, és ahogy a mérkőzés végén közösen együtt a himnusz énekeljük. Ez egy hihetetlen fontos erő számunkra, ezért kérlek titeket, hogy kerüljünk minden olyan megnyilvánulást, amire később esetleg rá lehet fogni, hogy kirekesztéssel kapcsolatos.

Tudjátok, hogy az UEFA az elmúlt években nem bánt velünk kesztyűs kézzel és ezt el szeretnénk kerülni a jövőben.

Hogy hogyan vélekednek minderről a szurkolók, az MLSZ közösségi oldalainak kommentjei között lehet szemezgetni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által megosztott bejegyzés

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport

20.45: Magyarország – Németország, Puskás Aréna

Olvasói sztorik