Magyar foci

Szoboszlai: Annyit fejlődött ez a válogatott, hogy az olaszoktól elszenvedett 2-1-es vereség után mindenki búslakodott

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligája-csoportellenfelei közül éppen a soron következő német csapat van a legjobb állapotban.

Ők vannak a legjobb formában. Ezt nem azért mondom, mert velük találkozunk szombaton. Most lesz a legnehezebb dolgunk, hogy saját játékunkat érvényesítsük

– jelentette ki az olasz szakvezető, aki arról számolt be a pénteki sajtótájékoztatóján, hogy Sallai Roland kisebb problémával küzd.

Az 57 éves Rossi az MTI érdeklődésére kifejtette, hogy a három támadót a legnehezebb helyettesítenie ebben a sorozatterhelésben, ráadásul akik szóba jöhetnének, azok közül a koronavírusból felépülő Gazdag Dániel, aki emiatt nyolc-kilenc napot nem edzett, még nincs olyan szinten, hogy jelentős mennyiségű játékpercet töltsön a pályán, illetve az U21-es válogatottól érkezett Schön Szabolcs sincs a legjobb állapotban.

Kapcsolódó
A magyar csapatról és a várható budapesti hangulatról is beszélt a német kapitány
Egy éve az Európa-bajnokságon politikai történések szorították háttérbe a kulcsfontosságú meccset. Hansi Flick ezekre is reagált.

Rossi azt azért hangsúlyozta, hogy a többiek is jó úton járnak, mert nagyon törekszenek és odafigyelnek különösen a taktikai utasításokra, azonban ez egy hosszú folyamat.

„Amióta kapitány vagyok, az Anglia elleni volt a legjobb teljesítményünk. Olaszországban több hiba becsúszott, márpedig ilyen riválisok ellen a legkisebbért is drága árat lehet fizetni. Összességében elégedett vagyok a csapattal, mert a játékosok nem engedtek teret az ellenfeleknek, követték a taktikai utasításokat. Csak így lehet felvenni a versenyt ezekkel az együttesekkel” – értékelte az eddigi két Nemzetek Ligája-találkozót Rossi, aki viccesen megjegyezte, örülne, ha meg lehetne cserélni a két eredményt.

Szoboszlai Dominik szerint a csapat fizikálisan jó állapotban van ahhoz képest, hogy négy nap alatt két meccset játszott.

Nem vagyok izgulós típus, mindhárom válogatott ugyanazt a színvonalat képviseli, de a németeknél szerepel jelenlegi és korábbi csapattársam, többek között a legjobb futballista barátom, Karim Adeyemi, ezért nekem picit más lesz ez az összecsapás

– fogalmazott az RB Leipzig támadó középpályása.

A 21 éves játékos kifejezetten örül, hogy olyan teljesítményt tudott nyújtani, amivel megfogalmazása szerint a főnök elégedett volt. Úgy érzi, meg tudta ugrani a lécet, hogy támadás mellett a védekezésből is kivegye a részét.

„Minden percet élvezek a srácokkal, ezért is tudok ilyen teljesítményt nyújtani. Imádok itt lenni” – mondta Szoboszlai. „Annyit fejlődött ez a válogatott, hogy az olaszoktól elszenvedett 2-1-es vereség után mindenki búslakodott. Korábban ilyen szoros vereség jó eredménynek számított volna.”

Szoboszlai arról is beszélt, hogy végre ismét telt ház előtt léphetnek pályára. Hozzátette, nem szeretnének még egyszer zárt kapuk mögött játszani, amit azért fontos hangsúlyozni, mert Magyarországnak van még egy felfüggesztett büntetése, ezért minden apróságra figyelni fognak az ellenőrök. A két forduló után a csoportban második helyen álló magyar válogatott szombaton 20.45-kor fogadja a két döntetlennel rajtoló német csapatot a Puskás Arénában.

A várható kezdő az MTI szerint:

Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Fiola Attila, Nagy Ádám, Callum Styles, Nagy Zsolt – Sallói Dániel, Szoboszlai Dominik – Szalai Ádám.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik