DANIEL KARMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Magyar foci

A magyar csapatról és a várható budapesti hangulatról is beszélt a német kapitány

Szombaton folytatja szereplését a Nemzetek Ligája A divíziójában a magyar labdarúgó-válogatott, amely a sorozatot egy Anglia elleni hazai sikerrel kezdett, majd egy olaszországi vereséggel folytatott. Most a csoport harmadik nagyágyúja, Németország látogat a Puskás Arénába, a csapat szövetségi kapitánya, Hansi Flick pedig még a pénteki utazás előtt, Herzogenaurachban tartott sajtótájékoztatót.

A két csapat egy évvel ezelőtt az Európa-bajnokságon 2-2-es döntetlent játszott egymással Münchenben, ám a találkozó a mieink bravúros pontszerzése mellett annak politikai felhangja miatt is emlékezetes marad. Akkoriban fogadta el a magyar kormány a melegellenessé alakított pedofiltörvényt, amelyre a német közönség úgy reagált, hogy szivárványos zászlók lepték el a lelátót, Manuel Neuer szivárványos csapatkapitányi karszalagot viselt, míg Leon Goretzka egy szívet formált a kezeivel, miután megszerezte a németek egyenlítő, egyben továbbjutást érő gólját.

Frank Hoermann / SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

Mindez téma volt Flick pénteki sajtótájékoztatóján a Kicker szerint, de a német kapitány elég higgadtan kezelte a kérdéskört, azt mondta, az egy évvel ezelőtt történtek egyáltalán nem szolgáltatnak most beszédtémát a szövetségben és a csapatnál.

Mindannyiunknak van már tapasztalata arról, milyen egy feltüzelt hangulatú stadionban játszani, de ettől függetleníteni kell magadat, mert így is teljesíteni kell. A felkészülés során is a játékra koncentráltunk, mert történjen bármi is addig, a kezdő sípszó után a mérkőzésre kell koncentrálnia mindenkinek

– mondta a várható budapesti hangulattal kapcsolatban.

A magyar válogatottról

Flick jó véleménnyel van a magyar válogatottról, ennek megfelelően megnézték és kielemezték a csapat mérkőzéseit.

A magyarok kompaktak, fegyelmezettek és remekül zárják le a területeket. Tudják, hogyan nehezítsék meg riválisuk dolgát

– mondta Flick, aki Marco Rossit, a magyar válogatott szakvezetőjét is méltatta. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy győzni akarnak szombaton, írja az MTI.

Hansi Flick – aki minimális változtatásokat tervez az Anglia elleni keddi kezdőcsapatán – megemlítette azt is, hogy a klubszezon után a négy Nemzetek Ligája-mérkőzést nagyon soknak tartja, ugyanakkor a többi válogatott számára is ugyanazok a feltételek.

A sajtótájékoztatón Thomas Müller is válaszolt a sajtó képviselőinek kérdéseire. A Bayern München 32 éves csatára a németek keddi, Anglia elleni találkozón nyújtott teljesítményét dicsérte. Szerinte pozitív visszajelzést kaptak az addig végzett munkájukról, mert szinte végig uralták a meccset, ugyanakkor megjegyezte, hogy talán a tökéletes összhang hiánya miatt nem sikerült megnyerniük a találkozót. Ugyanakkor reméli, hogy a következő két összecsapáson pontokat ér majd a sok elvégzett munka.

Kapunyitás három órával a kezdés előtt

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) arra kéri a szurkolókat, hogy időben érkezzenek meg szombaton a magyar válogatott németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésére, melynek kezdete (20.45) előtt három órával, 17.45-kor kinyitják a kapukat.

A szövetség tájékoztatása szerint a Puskás Arénához érdemes tömegközlekedéssel utazni, a környéken ugyanis forgalomkorlátozások lesznek érvényben, a kapunyitást követően, legkésőbb 18 órától közlekedési lezárásokra kerül sor. ABKK sűríti járatait, és – ahol szükséges – a megállókban segíti a biztonságos fel- és leszállást (M2, M4-es metró, 1-es villamos).

Farkas Norbert / 24.hu

A tájékoztatás arra is kitér, hogy a szurkolói falu a Toronyépület (múzeum) előtti területen, az aréna keleti oldalán lesz majd, ahol volt válogatott játékosokkal is találkozhatnak az érdeklődők.

„Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a XIII-as bejárat kizárólag a vendégszurkolók belépésére szolgál. A4-esnél nagyobb méretű táska bevitelére nem lesz ezúttal sem lehetőség” – áll a közleményben, amely szerint a vidékről érkezőknek a szervezők a Hungexpo környékét (Albertirsai úti buszparkolót), illetve az Asztalos Sándor utcai parkolást javasolják. Utóbbi helyszínen buszok parkolására is van korlátozottan lehetőség, érkezési sorrendben.

A szokásos taxidrosztok (Aréna Mall, Mogyoródi út, Keleti pályaudvar) elérhetőek lesznek a mérkőzést követően, de nagy forgalomra kell számítani.

A magyar szövetség sportszerű szurkolásra kéri a nézőket. A korábbi felfüggesztett zárt kapus büntetés miatt – provokáció esetén is – mindenki tartózkodjon a kirekesztő magatartástól, írta az MLSZ.