Nemzetközi foci

Paulo Sousa megégette magát Brazíliában, fél év után kirúgták

CARL DE SOUZA / AFP
CARL DE SOUZA / AFP

A brazil labdarúgó-bajnokságban szereplő Flamengo menesztette Paulo Sousa vezetőedzőt. A korábban a Videotonnál is dolgozó portugál szakember decemberben vette át a csapatot, miután váratlanul elhagyta a lengyel válogatottat.

Az 51 éves Sousa két évre szóló szerződést kötött a riói klubbal, ám alig öt hónap után stábjával együtt elküldték a gyenge szereplés miatt.

Sousa irányításával Brazília egyik legnépszerűbb klubja, a hétszeres bajnok, tavaly ezüstérmes Flamengo 31 mérkőzésen 18-szor nyert hat döntetlen és hét vereség mellett. Csakhogy az 10 idei bajnoki mérkőzésén csupán 12 pontot szerzett és a 14. helyen áll a tabellán.

Kapcsolódó
Dárdai Pál távozik a Herthától - sajtóhír
A Bild szerint beleegyezett határozatlan idejű szerződése felbontásába. Hétszámjegyű összeggel, huszonöt év után távozik a klubtól.

A portugál a menesztése ellenére csütörtökön még edzést vezényelt a csapatnak. A távozása után hamar megtalálta az utódját a klub, az a Dorival Juniór érkezik a helyére, aki korábban már két különböző időszakban is irányította a Flamengót – 2013-ban 37, 2018-ban 12 mérkőzés után hagyta el a csapatot.

Olvasói sztorik