Magyar foci

„Igaza van Marco Rossinak, tudnunk kell, hol a helyünk”

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Álomszerűen kezdte a Nemzetek Ligája elitdivíziójának csoportkörét a magyar labdarúgó-válogatott, amely Budapesten 1-0-ra legyőzte Angliát. Ugyan a folytatás egy olaszországi szűk vereség volt, de a két forduló alatt szerzett három pontjával jelenleg a négyes második helyén áll Marco Rossi csapata.

Kapcsolódó
Olasz-magyar: miért nem működött ugyanaz, mint az angolok ellen?
Az angolok elleni fantasztikus teljesítményt követően már egy sokkal reálisabb meccskép rajzolódott ki a magyar válogatott számára az Európa-bajnoki címvédő olasz válogatottal szemben, de pontosan milyen játékelemekben sikerült felülkerekednie Roberto Mancini csapatának? Elemzés.

„Évekkel ezelőtt alighanem sokan aláírták volna előre, ha a magyar válogatott egy góllal kikap Olaszországban. Hogy azóta mennyit fejlődtünk, jól mutatja, most bosszankodhatunk a keddi vereség miatt. Bennem is van hiányérzet, mert úgy nyertek kettő egyre az olaszok, hogy rosszul játszottunk – kiváltképp az első félidőben. Ha jobban futballozunk, nagyobb esélyünk lett volna a pontszerzésre.

Mindamellett igaza van Marco Rossinak abban, hogy tudnunk kell, hol a helyünk.

Attól még, hogy az utóbbi időben szép eredményeket értünk el, továbbra is a földön kell maradnunk” – nyilatkozta Schäfer András a Nemzeti Sportnak, aki szerint a tavalyi Európa-bajnokságon elért bravúrok kellő önbizalmat adtak a csapatnak, de azért továbbra is arra biztat mindenkit, hogy reálisan nézze a dolgokat, így azt is, hogy Anglia legyőzése csoda volt.

Schäfer arról is beszélt, hogy mennyire csalódott, amiért szerinte a semmiért kapott sárga lapot Cesenában, mert így ki kell hagynia a szombati, Németország elleni hazai meccset. Márpedig az Union Berlin futballistájaként ezt várta a legjobban, még úgy is, hogy a riválisaink közül a németeket tartja a legnehezebbnek.

Olvasói sztorik