Magyar foci

18 éves játékost is bevethet Rossi a németek vagy az angolok ellen

Marton Monus / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Marton Monus / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Először szerepel a magyar labdarúgó-válogatott keretében Kerkez Milos.

A 18 éves, vajdasági születésű Kerkez a napokban még az U21-es válogatottban szerepelt, amely a németek elleni Eb-selejtezőt 4-0-ra elveszítette, majd 2-0-ra győzött a lettek otthonában.

A balhátvéd az idényt  még a Milan Primavera-csapatánál kezdte, majd januárban 2 millió euróért leigazolta a holland AZ Alkmaar.

A holland klubban Kerkez a tavasz nagy részében a tartalékcsapatban játszott, majd a Konferencia Liga-indulásért zajló rájátszásban három meccsen is kezdő volt az első csapatban.

„Milos hiányposzton játszik, nagy szükségünk lenne a bal szárnyvédő posztján egy állandó megoldásra, de nem kapkodhatunk, mert csak ártunk vele a csapatnak és a játékosnak is. Az U21 egészen más tészta, mint a felnőtt szint” – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány nemrég a játékosról.

Kapcsolódó
Rossi: Kerkez Milos hiányposzton játszik, nagy szükségünk lenne egy állandó megoldásra
Marco Rossi nem akarja feladni az eredményességet, ugyanakkor a fiatal játékosok beépítésén is fáradozik.

Kerkez mellett Schön Szabolcs is csatlakozott a válogatott keretéhez. A 21 éves szélső szintén pályára lépett az U21-eseknél a németek és a lettek ellen, és van már tapasztalata a felnőttcsapatban is, hiszen nyolcszor már játszott Rossinál, tagja volt például a tavalyi Eb-keretnek.

A magyar válogatott két meccs után három ponttal áll a Nemzetek Ligájában, és szombaton Németországot fogadja a Puskás Arénában, kedden pedig Angliában lép pályára.

Olvasói sztorik