Magyar foci

Rossi: Kerkez Milos hiányposzton játszik, nagy szükségünk lenne egy állandó megoldásra

Pim Waslander/Soccrates/Getty Images
Pim Waslander/Soccrates/Getty Images

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint Kerkez Milos lehet válogatott baloldali szárnyvédője a jövőben, derül ki a MOL Csapatnak adott interjújából.

Kapcsolódó
Koronavírus miatt lemaradhat a Nemzetek Ligája-meccsekről a legjobb formában lévő válogatott játékos
A szövetség beszámolója szerint újabb teszteken múlik a szereplése.

A magyar csapat szombaton Anglia ellen debütál a Nemzetek Ligája A divíziójában, a csoportjában még az olaszokkal és a németekkel meccsel. Tíz nap alatt négy mérkőzést játszik majd, így aztán fel van adva a lecke Rossinak, hogyha eredményes akar lenni. Ez azonban nem zavarja.

„Muszáj dicséretnek felfognom, hogy a közönség elvárja tőlünk a csodát. Valahogy

a kluboknál könnyebben elfogadják a magyar szurkolók, hogy a tudáskülönbséget nem lehetett áthidalni, viszont a válogatottól szinte már el is várják, hogy szállítsuk a bravúrokat. Persze mi magunk is erre készülünk, de ott még nem tartunk, hogy el is várjuk

– közölte Rossi, aki aztán rátért a keretét érintő kérdésekre is.

A szövetségi kapitány elmondása szerint vannak a keretben olyanok, akiket főként azért válogatott be, hogy szokja a légkört és bár neveket nem mondott, Vancsa Zalán bizonyára köztük van. Gazdag Dániel koronavírusos fertőzése miatt nem tudni, hogy csatlakozhat-e a csapathoz, míg Schön Szabolcs nem játszott a Dallasban, ezért két U21-es meccsen vesz részt és utána áll Rossi rendelkezésére. Sok szurkoló számára örömteli lehet azonban, hogy a holland AZ Alkmaart erősít Kerkez Milos is képben van.

A keretből most kimaradók előtt is nyitva a kapu, rajta tartjuk a szemünket például Kerkez Miloson is, főleg most, hogy zsinórban játszotta a meccseket, és jól is teljesített. Milos hiányposzton játszik, nagy szükségünk lenne a bal szárnyvédő posztján egy állandó megoldásra, de nem kapkodhatunk, mert csak ártunk vele a csapatnak és a játékosnak is. Az U21 egészen más tészta, mint a felnőtt szint.

Ezzel kapcsolatban azt is elárulta az olasz edző, hogy igyekszik egyensúlyban tartani a fiatalok szerepeltetését és az eredményességet, mert mindkettőre szükség van. A fiatalokra hosszútávon, az eredményekre pedig azért, mert hamar elfelejtik a drukkerek, melyik meccsen hogyan játszott a válogatott.

„Tíz nappal egy mérkőzés után az emberek már nem emlékeznek rá, milyen játékot mutatott a csapat, csak az eredemény marad meg. A futballnak nincs múlt ideje, csak a jelen létezik”

– foglalta össze Marco Rossi.

A magyar válogatott szombaton zárt kapuk mögött fogadja az angol nemzeti csapatot, majd három nappal később Olaszországban lép pályára. Június 11-én már nézők előtt játszhat a németek ellen, majd 14-én Angliában szerepel.

Olvasói sztorik