Magyar foci

Puskás és Albert nyomába lépne a harmadik legdrágábban eladott magyar focista

Vancsa Zalán 16 évesen és 180 naposan debütált a magyar élvonalban, első találatával pedig ő lett a hatodik legfiatalabb gólszerző az NB I történetében. Hamar Európa topcsapatainak célkeresztjébe került, végül a Manchester Cityt üzemeltető City Group szerződtette le. Ezek után nem is csoda, hogy a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi meghívót küldött neki.

Kapcsolódó
Egymásnak esett a két Premier League-legenda
Rio Ferdinand és John Terry között egy 11 évvel ezelőtti rasszista botrány miatt feszült a viszony.

Így a még mindig csak 17 éves focista annyi idősen léphet először pályára a nemzeti csapatban – akárcsak a magyar labdarúgás két legendája, Puskás Ferenc és az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián.

Ez volt a legnagyobb álmom, hogy egyszer bekerüljek A válogatottba, és tudjak is játszani, ezért dolgoztam kiskorom óta

– nyilatkozta az RTL Klub Fókusz című műsorában.

„A földöntúli boldogság talán nem jó szó. Ezt el sem lehet mondani, hogy mit éreztem. Megöleltük egymást, bevallom őszintén, nekem potyogtak a könnyeim” – tette hozzá Zalán édesapja, az egykori labdarúgó és évek óta sportvezetőként dolgozó Vancsa Miklós.

A sajtóhírek szerinti 3 millió eurós üzlettel Vancsa Zalán minden idők harmadik legdrágábban eladott játékosa lett Magyarországon.

A szerződésben foglalt pontos vételár azonban nem nyilvános.

„Nagyon komoly összeg, 20 év alatti fiatalért ennyit nem fizettek” – mondta édesapja, aki mesélt arról is, milyen összezördülése volt Fehér Csabával, a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás-válogatottakért felelős akkori  szakmai igazgatójával.

A fiatal játékos jelenleg a válogatottal készül, hamarosan pedig Belgiumba költözik, ahol a Manchester City egyik fiókcsapatában, a Lommelben fog játszani.

Lommel egy kisváros sok fiatal játékossal a csapatban. Ez imponáló volt számomra

– mondta arról a klubról, amelyből az angolok egy mini ManCityt akarnak csinálni csak fiatalokkal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik