Nemzetközi foci

Egymásnak esett a két Premier League-legenda

ANDREW YATES / AFP
ANDREW YATES / AFP

Tizenegy évvel egy állítólagos rasszista beszólás után a közösségi médiában ismét fellángolt a harc két egykori angol válogatott védő, Rio Ferdinand és John Terry között.

Kapcsolódó
Lehet, megvan az utóbbi évek legnagyobb barcelonai igazolása
Xavi kérésére még fizettek is a katalánok az új sportpszichológusért.

A felek azt követően keveredtek szóváltásba, hogy a Manchester United ikonja összeállította szubjektív listáját a Premier League történetének legjobb középhátvédjeiről és Terryt mindössze az 5. helyre tette saját maga, Nemanja Vidic, Jaap Stam és Virgil van Dijk mögé.

A 78-szoros válogatott Terry ezen megsértődött, és csütörtökön visszavágott egy Insta-bejegyzéssel, amelyben felsorolta karrierje lenyűgöző statisztikáit, és kijelentette, hogy „a statisztika nem hazudik”.

A Chelsea legendája öt bajnoki címmel, öt FA-kupa és három Ligakupa-győzelemmel, illetve Bajnokok Ligája- és Európa Liga-elsőséggel is büszkélkedhet.

Erre reagálva a 81-szeres válogatott Rio Ferdinand (hat bajnoki címmel, két Ligakupa- és egy Bajnokok Ligája-elsőséggel) hozzátette, Terrynek szerencséje volt, hogy egyáltalán felkerült a listájára azt követően, amit öccsével, Antonnal tett.

A fiatalabb Ferdinand fivér és Terry még 2011-ben egy Chelsea-QPR meccsen került szóváltásba, amikor utóbbi állítólag rasszista megjegyzést tett – bár ő ezt a mai napig cáfolja – és ezért a szövetség négymeccses eltiltással és 220 ezer font pénzbüntetéssel sújtotta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik