Magyar foci

104 éve nem volt ilyen fiatal újonca a magyar válogatottnak

Isabella Bonotto / Anadolu Agency / AFP
Isabella Bonotto / Anadolu Agency / AFP

A 87. percben állt be a magyar válogatottba az olaszok elleni Nemzetek Ligája-meccsen Vancsa Zalán, aki 1918 óta a legfiatalabb újonc a magyar csapatban.

Vancsa 17 évesen 7 hónaposan és 11 naposan lépett pályára a válogatottban, ezt megelőzően Braun József játszott hasonlóan fiatalon a csapatban, aki 1918 októberében, az Ausztria elleni 3-0-s idegenbeli siker alkalmával 17 évesen 7 hónaposan és 10 naposan debütált.

A Csibi becenévre hallgató, az MTK-val és a Hungáriával nyolc bajnoki címet és két Magyar Kupát nyerő Braun gólt is szerzett Bécsben, bár egyes források – például a korabeli Sporthírlap – a magyar csapat harmadik találatát Pataki Mihálynak adták.

A minden idők egyik legjobb jobbszélsőjének tartott Braunhoz hasonlóan Vancsa is kötődik az MTK-hoz, hiszen ebben a klubban mutatkozott be az NB I-ben, sőt, az Újpest ellen első gólját is megszerezte.

Vancsát a Manchester City mellett további kilenc klubot működtető City Football Group szerezte meg, és a következő idényt már a belga másodosztályban, a Lommel csapatában kezdi meg.

Kapcsolódó
Belga tehetségröptető: miért kellett Vancsa Zalán új klubja a City Groupnak?
Az MTK eladta a Manchester City mellett további kilenc klubot működtető City Football Groupnak Vancsa Zalán játékjogát. A fiatal a belga Lommel csapatában folytatja az ősztől. De miért nem a Ciytben?
Olvasói sztorik