Magyar foci

„Sajnos a végén jött egy butuska gól” – sajnálják a magyarok az olaszországi vereséget

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP
A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott az Európa-bajnok olasz csapat vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának második fordulójában.

Schäfer András elismerte, hogy nagy különbség volt a félidők között, de senki se feledje, hogy mégiscsak Olaszországban játszottak az Európa-bajnokkal.

Kapcsolódó
Nagyot küzdött, de kikapott a válogatott az Európa-bajnoktól
Nincs okunk szégyenkezni, megnehezítettük az olaszok dolgát.

„Az első félidőben látszott rajtunk a fáradtság, sajnos a végén jött egy butuska gól és már nem tudtunk kiegyenlíteni. Sajnálom, hogy így alakult, a második félidőben mindent megtettünk. Kicsit savanyú az egész, bár nem mondhatom, hogy nem megérdemelt az olasz győzelem” – nyilatkozta az M4 Sport kamerái előtt.

Dibusz Dénes szerint tudták, hogy az olaszok kezdeményezően lépnek majd fel és agresszívan játszanak, de a magyar csapatnak is megvoltak az ellentámadásai, amelyek veszélyt hordoztak.

„Sajnos kétgólos hátránnyal mentünk szünetre, de bíztunk abban, hogy ebből tudunk még szoros eredményt kihozni.

Ez a két meccs megmutatta, hogy ilyen szintű ellenfelek ellen is tudunk jó meccset játszani, fel tudunk nőni az ő szintjükre.

Kapcsolódó
Kane a 88. percben büntetőből mentett pontot az angoloknak
A Nemzetek Ligája-csoport második helyén áll a magyar csapat.

Szalai Attila is az elrontott első félidő miatt sajnálkozott.

„Rosszul reagáltuk le az olaszok mozgásait, pozícióváltásait, ők pedig könyörtelenül kihasználták a hibáinkat. Aztán rendeztük a sorainkat, a második félidőben megvoltak a lehetőségeink. Fáradtak vagyunk, de most kicsit több időnk lesz, a németek ellen is a maximumot akarjuk kihozni.”

Összességében jól játszottunk, bár az első félidő nem nézett ki teljesen jól. De ha valaki azt mondja pár hónapja, hogy csalódottak leszünk egy 2-1-es olaszok elleni vereség után, kinevettük volna

– nyilatkozta Sallai Roland.

Olvasói sztorik