Magyar foci

„Ha az összes magyar szurkolói szabálysértést figyelembe vették volna, ki kellene zárni az országot a focivébéről”

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

A magyar labdarúgó-válogatott legközelebb október 9-én lép pályára, de az Albánia elleni, nagy téttel bíró vb-selejtezőn nem lehetnek nézők a Puskás Arénában, mivel az Anglia elleni mérkőzésen történtek miatt a FIFA megbüntette a magyar szövetséget.

Kapcsolódó
Zárt kapus büntetést kapott a magyar válogatott az angolok elleni vb-selejtező miatt
A magyar szurkolók viselkedése miatt döntött úgy a FIFA, hogy megbünteti a szövetséget.

A zárt kapus büntetés – a második meccset kétéves próbaidőre felfüggesztették – mellett 200 ezer svájci frankos pénzbírságot is kapott az MLSZ, és a futballpályákon előforduló rasszizmus ellen küzdő szervezet (FARE) vezetője, Piara Powar üdvözölte a FIFA döntését.

A magyar szövetséget korábban az Európa-bajnokság csoportmeccsein történt diszkriminatív megnyilvánulások is megbüntették, az akkor elrendelt zárt kapus találkozók a Nemzetek Ligájában lépnek majd életre.

Kapcsolódó
Anti-LMBTQ molinó és Bonjour, buzi franciák rigmus – ezek miatt büntette az UEFA az MLSZ-t
2019-ben kétszer is kaptunk büntetést rasszizmus és diszkrimináció vétsége miatt, így az UEFA visszaesőként kezelt minket.

„Ha az összes magyar szurkolói szabálysértést figyelembe vették volna, ki kellene zárni az országot a világbajnokságról, annak ellenére, hogy még csak a selejtezők zajlanak. Jobb kommunikációra lenne szükség az UEFA és a FIFA között, hogy össze tudják hangolni az intézkedéseket. Ebben az esetben a két szervezet egyeztetése által életbe léphetett volna egy korábbi szankció, és a magyar-angol meccset zárt kapuk mögött játszották volna. E helyett egy adminisztratív kiskapu miatt teret engedtek a rasszizmusnak” – nyilatkozta Powar az AP hírügynökségnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik