Kisbenedek Attila / AFP
Magyar foci sport

„Ha az összes magyar szurkolói szabálysértést figyelembe vették volna, ki kellene zárni az országot a focivébéről”

A magyar labdarúgó-válogatott legközelebb október 9-én lép pályára, de az Albánia elleni, nagy téttel bíró vb-selejtezőn nem lehetnek nézők a Puskás Arénában, mivel az Anglia elleni mérkőzésen történtek miatt a FIFA megbüntette a magyar szövetséget.

Kapcsolódó
Zárt kapus büntetést kapott a magyar válogatott az angolok elleni vb-selejtező miatt
A magyar szurkolók viselkedése miatt döntött úgy a FIFA, hogy megbünteti a szövetséget.

A zárt kapus büntetés – a második meccset kétéves próbaidőre felfüggesztették – mellett 200 ezer svájci frankos pénzbírságot is kapott az MLSZ, és a futballpályákon előforduló rasszizmus ellen küzdő szervezet (FARE) vezetője, Piara Powar üdvözölte a FIFA döntését.

A magyar szövetséget korábban az Európa-bajnokság csoportmeccsein történt diszkriminatív megnyilvánulások is megbüntették, az akkor elrendelt zárt kapus találkozók a Nemzetek Ligájában lépnek majd életre.

Kapcsolódó
Anti-LMBTQ molinó és Bonjour, buzi franciák rigmus – ezek miatt büntette az UEFA az MLSZ-t
2019-ben kétszer is kaptunk büntetést rasszizmus és diszkrimináció vétsége miatt, így az UEFA visszaesőként kezelt minket.

„Ha az összes magyar szurkolói szabálysértést figyelembe vették volna, ki kellene zárni az országot a világbajnokságról, annak ellenére, hogy még csak a selejtezők zajlanak. Jobb kommunikációra lenne szükség az UEFA és a FIFA között, hogy össze tudják hangolni az intézkedéseket. Ebben az esetben a két szervezet egyeztetése által életbe léphetett volna egy korábbi szankció, és a magyar-angol meccset zárt kapuk mögött játszották volna. E helyett egy adminisztratív kiskapu miatt teret engedtek a rasszizmusnak” – nyilatkozta Powar az AP hírügynökségnek.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!