Marjai János/24.hu
Magyar foci sport

Az MLSZ reagált a FIFA zárt kapus büntetésére

Az Anglia elleni világbajnoki selejtező mérkőzés kapcsán a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zárt kapus büntetéssel sújtotta a magyar szövetséget (MLSZ).

Kapcsolódó
Zárt kapus büntetést kapott a magyar válogatott az angolok elleni vb-selejtező miatt
A magyar szurkolók viselkedése miatt döntött úgy a FIFA, hogy megbünteti a szövetséget.

A hírre hamar reagált is az MLSZ, amelyben támogatásáról biztosította a nemzetközi szövetséget a rasszizmus elleni harcban, ugyanakkor méltánytalannak találja a kollektív büntetést. A közlemény szerint a fellebbezés sem kizárt magyar részről.

„Egy hatvanezres stadionban jó hangulatot teremtő tömeget és a minden elvárható intézkedést végrehajtó rendező szövetséget ilyen súlyosan, kollektív módon büntetni nem igazságos és kontraproduktív lépés. A rasszizmus elleni fellépés szükségességét az MLSZ elismeri, támogatja, de az is jól látható, hogy az UEFA és a FIFA fegyelmi szabályzatai és döntései nem a valódi felelősöket büntetik, és a jelenlegi formájukban nem hatékonyak.

Az MLSZ várja a mostani döntés részletes indoklását, és annak ismeretében, indokolt esetben fellebbezni fog a döntés ellen.”

– írja az MLSZ.

A magyar szövetség továbbá azt is megírta, a problémát okozó személyek távoltartására új szabályzatot is készít, amelynek zajlik az előkészítése. Az angolok elleni vb-selejtező kapcsán a rendbontókat két évre tiltják majd ki.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!