Magyar foci

Az MLSZ reagált a FIFA zárt kapus büntetésére

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

Az Anglia elleni világbajnoki selejtező mérkőzés kapcsán a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zárt kapus büntetéssel sújtotta a magyar szövetséget (MLSZ).

Kapcsolódó
Zárt kapus büntetést kapott a magyar válogatott az angolok elleni vb-selejtező miatt
A magyar szurkolók viselkedése miatt döntött úgy a FIFA, hogy megbünteti a szövetséget.

A hírre hamar reagált is az MLSZ, amelyben támogatásáról biztosította a nemzetközi szövetséget a rasszizmus elleni harcban, ugyanakkor méltánytalannak találja a kollektív büntetést. A közlemény szerint a fellebbezés sem kizárt magyar részről.

„Egy hatvanezres stadionban jó hangulatot teremtő tömeget és a minden elvárható intézkedést végrehajtó rendező szövetséget ilyen súlyosan, kollektív módon büntetni nem igazságos és kontraproduktív lépés. A rasszizmus elleni fellépés szükségességét az MLSZ elismeri, támogatja, de az is jól látható, hogy az UEFA és a FIFA fegyelmi szabályzatai és döntései nem a valódi felelősöket büntetik, és a jelenlegi formájukban nem hatékonyak.

Az MLSZ várja a mostani döntés részletes indoklását, és annak ismeretében, indokolt esetben fellebbezni fog a döntés ellen.”

– írja az MLSZ.

A magyar szövetség továbbá azt is megírta, a problémát okozó személyek távoltartására új szabályzatot is készít, amelynek zajlik az előkészítése. Az angolok elleni vb-selejtező kapcsán a rendbontókat két évre tiltják majd ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik