Magyar foci

Marco Rossi: Ott voltunk az Eb-n, most pedig én szégyellem magam az ötvenezer ember előtt

Szirtesi László/Getty Images
Szirtesi László/Getty Images

A magyar válogatott szerda este 2-1-re legyőzte Andorrát a világbajnoki selejtezők 6. fordulójában.

Kapcsolódó
Két gyors gól után a győzelemért is izgulni kellett Andorra ellen
A magyar válogatott belealudt a meccsbe, de szerencsére nem fizetett rá.

Nem játszott jól a magyar csapat, erős kezdés után közepes első félidőt követően borzalmasra sikerült a második játékrész. Az utolsó tíz percben benne volt a meccsben, hogy még ki is egyenlít ellenfelünk. Ezek után Marco Rossi is igen bosszúsan állt az M4 Sport kamerája elé nyilatkozni, de nem is csinált úgy, mintha nem lenne csaslódott.

„Körülbelül a harmincadik percig jól játszottunk, utána viszont nem tudom miért, nem azt a taktikát követtük, amit előre megbeszéltünk. Ez a második alkalom, hogy ez megtörténik az Anglia elleni meccs 55. perce után.

Imádkoznunk kellett Andorra ellen, hogy ne kapjunk gólt. Ez a véleményem szerint teljes mértékben elfogadhatatlan!”

– szögezte le a válogatott szövetségi kapitánya.

Rossi kifejtette, hogy nem lehetünk elégedettek a mutatott játékkal és a csapat önbizalmáról, fizikai párharcokban való fejlődésről beszélt. Az olasz edző komoly elbeszélgetéseket helyezett kilátásba, különösen annak tekintetében, hogy ki az, aki hajlandó betartani az utasításait. Ennek ellenére nincs kétségbe esve.

Két olyan meccsből jövünk, amit nagyon sokan különböző okokból úgy tekintettek, hogy szégyenkeznünk kell miatta. Amikor márciusban döntetlent játszottunk a lengyelek ellen, többen is csalódottak voltak, én már akkor is elmondtam, hogy két lábbal járjunk a földön. Eltúlzottak voltak a várakozások, ami a végén mindig veszélyes.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón azért már szigorúbban fogalmazott, sőt előre szólt,

a következő kerethirdetéskor ne lepődjenek meg, ha azok a játékosok nem kapnak meghívást, akik nem teljesítik az általa elvártakat.

„Ha mi nem nyújtjuk akkor a maximumot, akkor bizony Andorra ellen össze kell tennünk a kezünket a végén, hogy nyertünk. Hat nap alatt fordult a világ, mi voltunk a nagy hősök, bár én mondtam, hogy két lábbal álljunk a földön, most pedig mi vagyunk, akiket ki kell dobni a kukába. Hallom, hogy mondjon le, olyan játékosokat hívjunk be, akik korábban már voltak? Három évvel ezelőtt a Nemzetek Ligája harmadik csoportjában szerepeltünk, most sztárcsapatokkal fogunk találkozni, ott voltunk az Eb-n, most pedig én szégyellem magam az ötvenezer ember előtt, de öngyilkos nem lehetek, mert családos ember vagyok”

– idézte az MTI Marco Rossit.

Kapcsolódó
Szalai Ádám az Andorra elleni vb-selejtezőről: Ez szörnyű volt
Kemény kritikával illette a válogatottat a csapatkapitány.

A szövetségi kapitánynak egy hónapja van rendet tenni a fejekben, legközelebb Albánia ellen játszik majd a nemzeti csapat október kilencedikén. A csoportunkat Anglia vezeti 16 ponttal, mögötte Albánia 12, Lengyelország 11, Magyarország pedig tízpontos.

Olvasói sztorik