Magyar foci

Zárt kapus büntetést kapott a magyar válogatott az angolok elleni vb-selejtező miatt

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

A magyar válogatott zárt kapus büntetést kapott az angolok elleni világbajnoki selejtezőn történtek miatt, írja a BBC.

Kapcsolódó
„Ez nem büntetés, ez színlelés” – kiakadtak az angolok a rasszista magyar szurkolókra
A mérkőzést zárt kapuk mögött kellett volna játszani, állítja a FARE egyik vezetője.

A találkozón az angol válogatott játékosai ellenséges légkört tapasztaltak a telt házas Puskás Arénában rendezett mérkőzésen. Elmondásuk szerint a hazai drukkerek gúnyosan adtak hangot a nemtetszésüknek, amikor a vendégcsapat játékosai rasszizmus ellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, majd a gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat kiabáltak.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékesei megvizsgálták a mérkőzés felvételeit és úgy döntöttek, hogy két mérkőzést zárt kapuk mögött kell rendeznie a magyar szövetségnek. Apró enyhítés, hogy a második találkozót egyelőre felfüggesztve kapta a magyar csapat.

A zárt kapus büntetés mellett 200 ezer svájci frank bírságot is kell fizetnie az MLSZ-nek. Idén az európai szövetség (UEFA) is megbüntette a szövetséget júliusban három zárt kapus mérkőzésre – az egyiket két év próbaidőre felfüggesztve – büntette a magyar válogatottat, mert drukkerei diszkriminatív magatartást tanúsítottak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság három csoportmeccsén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik