Marjai János/24.hu
Magyar foci sport

Zárt kapus büntetést kapott a magyar válogatott az angolok elleni vb-selejtező miatt

A magyar válogatott zárt kapus büntetést kapott az angolok elleni világbajnoki selejtezőn történtek miatt, írja a BBC.

Kapcsolódó
„Ez nem büntetés, ez színlelés” – kiakadtak az angolok a rasszista magyar szurkolókra
A mérkőzést zárt kapuk mögött kellett volna játszani, állítja a FARE egyik vezetője.

A találkozón az angol válogatott játékosai ellenséges légkört tapasztaltak a telt házas Puskás Arénában rendezett mérkőzésen. Elmondásuk szerint a hazai drukkerek gúnyosan adtak hangot a nemtetszésüknek, amikor a vendégcsapat játékosai rasszizmus ellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, majd a gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat kiabáltak.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékesei megvizsgálták a mérkőzés felvételeit és úgy döntöttek, hogy két mérkőzést zárt kapuk mögött kell rendeznie a magyar szövetségnek. Apró enyhítés, hogy a második találkozót egyelőre felfüggesztve kapta a magyar csapat.

A zárt kapus büntetés mellett 200 ezer svájci frank bírságot is kell fizetnie az MLSZ-nek. Idén az európai szövetség (UEFA) is megbüntette a szövetséget júliusban három zárt kapus mérkőzésre – az egyiket két év próbaidőre felfüggesztve – büntette a magyar válogatottat, mert drukkerei diszkriminatív magatartást tanúsítottak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság három csoportmeccsén.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!