Magyar foci

Sikeresen fellebbezett az MLSZ, mérsékelte büntetését az UEFA

mlsz.hu
mlsz.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos honlapján közölte, hogy az UEFA mérsékelte azt a büntetést, amelyet még az Európa-bajnoki mérkőzések kapcsán szabott ki. Akkor rasszista és diszkriminatív lelátói magatartás miatt indult fegyelmi eljárás, melyet követően három zárt kapus mérkőzéssel (az egyiket felfüggesztve), valamint 100 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta az MLSZ-t.

A magyar szövetség fellebbezett, a közlemény szerint részletesen megindokolták, hogy a nézők többsége sportszerűen szurkolt. Az UEFA másodfokon mérsékelte a korábban kiszabott büntetést:

három helyett két UEFA versenysorozatban rendezett hazai mérkőzést kell zárt kapuk mögött lejátszania a magyar válogatottnak – de a másodikat két évre felfüggesztette az európai szövetség.

Ezt a zárt kaput majd a Nemzetek Ligájában tölti le a magyar csapat, melynek mérkőzéseit júniusban és szeptemberben rendezik.

Kapcsolódó
Vannak, akiket már kétéves kizárással büntetett az MLSZ a magyar-angol miatt
A pénzbüntetést polgári peres eljárásban a rendbontókra hárítja majd a szövetség.

A FIFA ugyanakkor nem kegyelmezett meg másodfokon sem a magyar-angol után. A nemzetközi szövetség első fokon a pénzbírság mellett két mérkőzés zárt kapuk melletti megrendezését rendelte el, és a második találkozó esetében a végrehajtást felfüggesztette. Szerdán a FIFA másodfokon is megerősítette döntését, az MLSZ kéri a részletes indoklást.

Olvasói sztorik