Magyar foci

A B-közép bezárása is szóba került az MLSZ-nél a büntetések miatt

Attila Trenka/PA Images via Getty Images
Attila Trenka/PA Images via Getty Images

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a portfolio.hu-nak adott interjújában elmondta, 2025-ig mindenképpen Marco Rossi lesz a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Az MLSZ elnöke több témát is érintett, köztük természetesen a futballal kapcsolatosakat is. Ezekből kiderült például, hogy a sorozatos büntetések miatt szóba került még a kemény mag szektorának bezárása is.

„Az UEFA és a FIFA eljárása is nagyon szigorú volt, összességében úgy érzem, hogy egy kicsit kevesebb büntetést érdemelnénk. Ugyanakkor zéró tolerancia van a rasszista és egyéb kirekesztő megnyilvánulásokkal kapcsolatban, és sajnos már egyetlen szurkoló cselekedete is maga után vonhatja akár a zárt kapus büntetést.

Akik nagy büntetést hoznak a szurkolótársaik és a szövetség nyakára, örökre ki fogjuk tiltani a futballpályákról. Amíg ezt nem tudjuk megoldani, addig az is felvetődött, hogy esetleg be kellene zárnunk a B-közepet, annak ellenére, hogy ott is nagyon sok olyan szurkoló van, aki teljesen elfogadható módon viselkedik, és sokat tesz hozzá a stadion hangulatához, a csapat támogatásához. De még mindig kisebb veszteség lenne, mintha 65 ezer szék lenne üres a Puskás Arénában

– mondta az MLSZ elnöke.

Szóba került az is, hogy Marco Rossiban teljesen megbízik a szövetség, Csányiék úgy számolnak, hogy az olasz szakember még négy éven át irányítja a magyar csapatot.

„Megbeszéltük Rossi úrral, ő marad a szerződése végéig, vagyis 2025-ig a magyar válogatott szövetségi kapitánya, és abban bízom, hogy majd azt követően is tudunk új szerződést kötni vele.”

A beszélgetésben az is fölmerült, hogy a nagyvárosok jelenléte és a magyar játékosok miatt az NB II szerepe jelentősen felértékelődött, olyannyira, hogy az MLSZ elnöke szerint tulajdonképpen a másodosztály lett a nagybetűs magyar bajnokság.

„A magyar első osztály színvonala, még ha nyilván el is marad a topbajnokságokétól, de jelentősen javult az elmúlt időszakban. Én sem tartom jónak, hogy a nagyvárosok tradicionális csapatai, például a Győr, a Pécs, a Szeged, a Békéscsaba nem az NB I-ben játszanak. Gondolkodunk is azon, hogy megemeljük az NB I létszámát, ezzel párhuzamosan pedig csökkentjük az NB II-ét.”

Végezetül pedig Csányi Sándor arra is kitért, hogy a 6 és 14 év közötti korosztály készségfejlesztését, egyéni képzését kell a közeljövőben előtérbe helyezni.

Olvasói sztorik