Matthew Ashton - AMA/Getty Images
Magyar foci sport

Szalai Attila: Bántott, hogy az elmúlt két év eredményeit egy szempillantás alatt elfelejtették néhányan

Szalai Attila a MOL Csapat honlapjának adott interjúban mesélt a válogatottságról. A magyar válogatott védelmének alappillére elárulta, hogy

  • válogatottnak lenni önmagában motiváció anélkül is, hogy milyen téttel bír az adott mérkőzés,
  • az elmúlt két évben a válogatott fejlődésének hála ő maga is sokat fejlődött,
  • mentálisan erős játékosnak tartja magát, akit a nagy elvárások és egy gyengébb meccs is motivál, hogy jobb legyen.

Ugyanakkor Szalai arról is beszélt, hogy az Albánia ellen elveszített két vb-selejtező a csapattagok számára is súlyos pofon volt, amely miatt rosszul esett a játékosoknak, hogy a szurkolók kritizálták őket.

„Az, hogy a szurkolók mellettünk állnak, és hisznek bennünk, egyáltalán nem a véletlen műve. Sokat tettünk érte, hogy így legyen, és bár sajnáljuk, hogy egyeseknél egy-egy rosszul sikerült meccs is elég, hogy elveszítse a bizalmát, tudjuk, hogy a többség mellettünk áll akkor is, ha nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy elterveztük.

Nem hiszem, hogy volt szurkoló, aki nálunk csalódottabb volt például a két albánok elleni meccs után. Természetesen hozzánk is elérnek a reakciók, és engem is bántott, hogy az elmúlt két év eredményeit egy szempillantás alatt elfelejtették néhányan, de azzal csak saját magunkat húztuk volna le, ha belesüppedünk az önsajnálatba

– mondta Szalai.

Kapcsolódó
Egy helyi lap szerint a Chelsea török rekordért venné meg Szalai Attilát
A CNN Türk már azt is tudni véli, milyen fizetést kapna a magyar válogatott védő.

A hátvédre egyébként nagy feladatok várhatnak 2022-ben, mivel a válogatottság mellett úgy tűnik, magyar rekordot jelentő 23,5 millió euróért a Chelsea szerződteti a Fenerbahcétól.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!