„A felnőttek befolyásolják őket, tőlük tanulták el” – Southgate reagált a fújoló magyar gyerekekre

Felháborodtak az angolok, amiért nem kapták meg a kellő tiszteletet a térdelés alatt.
Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott szombaton 1-0-ra legyőzte az angolokat a Nemzetek Ligája  A divíziójának első mérkőzésén.

Kapcsolódó
Micsoda bravúr: Szoboszlai büntetőjével vertük az Eb-ezüstérmes angolokat
A magyar labdarúgó-válogatott először szerepel a Nemzetek Ligája legmagasabb osztályában, az A-ban, és egyből egy szenzációs eredménnyel kezdett: Szoboszlai Dominik tizenegyesével legyőzte az Eb-ezüstérmes Angliát. Ezt megelőzően utoljára 1962-ben nyertünk az angolok ellen.

A találkozót hivatalosan zárt kapuk mögött rendezték meg, de egy kiskaput kihasználva nagyjából 30 ezer gyerek élőben láthatta a nemzeti együttest. Komoly nemzetközi visszhangot okozott már ez is, de a kezdőrúgás előtti események annál inkább: az angolok letérdeltek kezdés eltőt, amit fújolt a közönség – vélhetően a gyerekeket kísérő felnőtteknek hála. Lefújás után megkérdezték az eseményekről Gareth Southgate szövetségi kapitányt is.

„A gyerekek sorban álltak, hogy köszönjenek nekünk, nagyon barátságos volt a hangulat a stadionnál. Amikor viszont kimentünk bemelegíteni, már mutogattak nekünk, amolyan csöndes fújolásként, de egészen másként hatott, mint amit a térdeléskor hallottunk.

Ez egy eltanult gondolkodásmód lehet, amit az idősebbektől vettek át. A fiatalok nem tudják, miért csinálják ezt, de a felnőttek befolyásolják őket

mondta Southgate, aki szerint épp azért kell letérdelni, hogy más világszemléletet is mutassanak a világnak.

Magyarország az első fordulónak hála vezeti a csoportot, mivel az Olaszország-Németország mérkőzés döntetlenre végződött. Legközelebb kedd este lép pályára Marco Rossi együttese Cesenában.