Élő Magyar foci

Micsoda bravúr: Szoboszlai büntetőjével vertük az Eb-ezüstérmes angolokat

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A magyar labdarúgó-válogatott először szerepel a Nemzetek Ligája legmagasabb osztályában, az A-ban, és egyből egy hatalmas bravúrral kezdett, mivel legyőzte az Eb-ezüstérmes Angliát.

A mérkőzés hivatalosan zárt kapusnak számított, de az MLSZ közbenjárása révén 30 ezer, 14 éven aluli gyerek ott lehetett a Puskás Arénában. A kezdőrúgás előtt az angolok a jó ideje megszokott módon letérdeltek, ezzel tiltakozva a kirekesztés minden formája ellen, a lelátóról pedig szórványos füttyszó és pfujolás hallatszódott.

A vendégek az első tíz percben energikusan kezdtek, de aztán magára talált a magyar csapat, amelynek a szünetig két lehetősége is volt, az elsőnél Szoboszlai pöckölését Coady a gólvonal elől vágta ki, majd Szalai Ádám szenzációsan látta meg, hogy Pickford messze kinn áll a kapujából, de az emelése végül mellé szállt.

A második félidő elején Gulácsinak védenie kellett a csereként beállt Saka éles szögből leadott lövésénél, de innentől átvette az irányítást a magyar válogatott.

A meccs kulcsjelenete a 65. percben érkezett el, amikor a szintén a kispadról beszálló James lenyomta a 16-oson belül Nagy Zsoltot, a megítélt büntetőt pedig Szoboszlai a jobb sarokba lőtte.

A hátralévő időben az angolok rákapcsoltak, de nagy ziccere így is a magyar csapatnak volt, ám a Kleinheisler lövése utáni kipattanót Schäfer 7 méterről az égbe lőtte. A magyar válogatott 60 év után tudott újra nyerni Anglia ellen.

A meccs statisztikája:

www.sofascore.com

Nemzetek Ligája, A osztály, 3. csoport:

Magyarország – Anglia 1-0 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna
v.: Soares Dias (portugál)
Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Schäfer, Nagy Á. (Styles, 82), Nagy Zs. (Vécsei, 87.) – Szoboszlai (Fiola, 82), Sallai (Kleinheisler, 71.) – Szalai Á (Ádám M., 87.).
Anglia: Pickford – Walker (Stones, 62.), Coady (Phillips, 79.), Maguire – Alexander-Arnold (James, 62.), Bellingham, Rice, Justin (Saka, 46.) – Bowen, Kane, Mount (Grealish, 62.).
gól: Szoboszlai (66., 11-esből)
sárga lap: Schäfer (21.), Gulácsi (89.), illetve Coady (51.), Maguire (94.), James (94.)

 

További eredmények:
B divízió, 1. csoport:
Örményország – Írország 1-0 (0-0)

 

3. csoport:
Finnország – Bosznia-Hercegovina 1-1 (1-0)

 

C divízió, 1. csoport:
Litvánia – Luxemburg 0-2 (0-1)

Szenzációs angolveréssel kezdtük a Nemzetek Ligáját

A magyar futballválogatott 1-0-ra győzött az Eb-ezüstérmes Anglia ellen a Nemzetek Ligája A osztályának első fordulójában. Az angolok csak az első tíz percben tudtak dominálni, de aztán nekünk volt két nagy lehetőségünk is, Szoboszlai helyzetnél Coady a gólvonal közeléből vágta ki a labdát, majd Szalai Ádám majdnem meglepte félpályás emelésével Pickford kapust. A második félidőben kicsit óvatosabban focizott a magyar csapat, de az angolok erőtlenül játszottak. Aztán a csereként beállt James lerántotta Nagy Zsoltot, a büntetőt pedig Szoboszlai bevágta. A hátralévő időben próbálkoztak az angolok, de a legnagyobb ziccer Schäfer előtt adódott, ám kimaradt, de így sem bánkódhattunk, mert 60 év után sikerült legyőzni Angliát.

Vége, megnyertük!

1-0s magyar siker Anglia ellen a Nemzetek Ligája első fordulójában. Ez igen! 60 év után nyertünk újra Anglia ellen!

Ádám Martin elvállalta

2 az 1-ben mehettünk volna, de Vécsei nem tudta letenni Stylesnak, végül Ádám zárta le az akciót egy lövéssel, ami nem okozott gondot Pickfordnak.

Oldalháló szerencsére

Grealish és Kane passzolgatott a magyar védő között, végül Kane óriási erővel lőtt, de az oldalhálóban landolt a labda.

Rossi még hoz két friss embert

Az NB I gólkirálya, Ádám Martin, valamint a Fradival bajnoki címet szerző Vécsei érkezik. Szalai Ádám és Nagy Zsolt kocog le.

Ejjj, ha Schäfer ezt leveszi

Kleinheisler kapott remek labdát, a csel is szép volt, a balos tekerését Pickford kitolta, a kipattanó viszont épp Schäfer elé pattant, aki 7 méterről az égbe lőtt.

Mi volt ott?!

Bellingham lőtt el egy lecsorgó labdát, ami két magyar játékoson is megpattant, majd Gulácsi végül nagy vetődéssel megkapatintotta.

Szoboszlai belőtte!

Megint nem akciógól, amit szerzünk, de ez most kit érdekel?! Szoboszlai a jobb alsót választotta, 1-0 ide!

Tizenegyes!!!

A most beállt James nyomta le a 16-oson belül Nagy Zsoltot, a portugál spori befújta.

Cseredömping az angoloknál

Alexander-Arnold, Walker és Mount mehet zuhanyozni. Grealish, Stones és James szállt be a vendégeknél.

Walker mentett Sallai elől

Szalai Ádám ívelt a hosszúra, ahol Sallai érkezett, de a labda nem ért oda, mert Walker hazafejelt Pickfordnak.

Maguire könyökkel blokkolt

Nego tüzelt a 16-oson kívülről, a labda a MU védőjében akadt el, a lassításon az is látszott, hogy a könyökét vagy az alkarját találta el a labda, de ahogy Puhl Sándor mondta anno, nem kereste a kéz a labdát.

Az angol csere egyből bemutatkozott

Saka lódult meg, majd éles szögből tesztelte Gulácsit, aki lábbal odaért. A magyar ellentámadásnál Coady rúgta fel Szalai Ádámot – egy sárgáért.

Olvasói sztorik