Élő Magyar foci

Micsoda bravúr: Szoboszlai büntetőjével vertük az Eb-ezüstérmes angolokat

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A magyar labdarúgó-válogatott először szerepel a Nemzetek Ligája legmagasabb osztályában, az A-ban, és egyből egy hatalmas bravúrral kezdett, mivel legyőzte az Eb-ezüstérmes Angliát.

A mérkőzés hivatalosan zárt kapusnak számított, de az MLSZ közbenjárása révén 30 ezer, 14 éven aluli gyerek ott lehetett a Puskás Arénában. A kezdőrúgás előtt az angolok a jó ideje megszokott módon letérdeltek, ezzel tiltakozva a kirekesztés minden formája ellen, a lelátóról pedig szórványos füttyszó és pfujolás hallatszódott.

A vendégek az első tíz percben energikusan kezdtek, de aztán magára talált a magyar csapat, amelynek a szünetig két lehetősége is volt, az elsőnél Szoboszlai pöckölését Coady a gólvonal elől vágta ki, majd Szalai Ádám szenzációsan látta meg, hogy Pickford messze kinn áll a kapujából, de az emelése végül mellé szállt.

A második félidő elején Gulácsinak védenie kellett a csereként beállt Saka éles szögből leadott lövésénél, de innentől átvette az irányítást a magyar válogatott.

A meccs kulcsjelenete a 65. percben érkezett el, amikor a szintén a kispadról beszálló James lenyomta a 16-oson belül Nagy Zsoltot, a megítélt büntetőt pedig Szoboszlai a jobb sarokba lőtte.

A hátralévő időben az angolok rákapcsoltak, de nagy ziccere így is a magyar csapatnak volt, ám a Kleinheisler lövése utáni kipattanót Schäfer 7 méterről az égbe lőtte. A magyar válogatott 60 év után tudott újra nyerni Anglia ellen.

A meccs statisztikája:

www.sofascore.com

Nemzetek Ligája, A osztály, 3. csoport:

Magyarország – Anglia 1-0 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna
v.: Soares Dias (portugál)
Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Schäfer, Nagy Á. (Styles, 82), Nagy Zs. (Vécsei, 87.) – Szoboszlai (Fiola, 82), Sallai (Kleinheisler, 71.) – Szalai Á (Ádám M., 87.).
Anglia: Pickford – Walker (Stones, 62.), Coady (Phillips, 79.), Maguire – Alexander-Arnold (James, 62.), Bellingham, Rice, Justin (Saka, 46.) – Bowen, Kane, Mount (Grealish, 62.).
gól: Szoboszlai (66., 11-esből)
sárga lap: Schäfer (21.), Gulácsi (89.), illetve Coady (51.), Maguire (94.), James (94.)

 

További eredmények:
B divízió, 1. csoport:
Örményország – Írország 1-0 (0-0)

 

3. csoport:
Finnország – Bosznia-Hercegovina 1-1 (1-0)

 

C divízió, 1. csoport:
Litvánia – Luxemburg 0-2 (0-1)

Újra az angolok ellen

Tavaly szeptember óta harmadszor csap össze a magyar és az angol válogatott. Szeptember 2-án 4-0-ra nyertek az Eb-ezüstérmes angolok a Puskás Arénában, majd a magyar csapat a Wembley-ben egy bravúros 1-1-et ért el. Az a két meccs vb-selejtező volt, most a Nemzetek Ligájában találkoznak a csapatok.

Olvasói sztorik