Magyar foci

Rossi: Voltak, akik azt mondták, egyetlen pontunk sem lesz a hat meccsen

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Bravúrral kezdte meg a szereplését a Nemzetek Liga legmagasabb osztályában a magyar futballválogatott, amely 1-0-ra győzött Anglia ellen.

Kapcsolódó
Micsoda bravúr: Szoboszlai büntetőjével vertük az Eb-ezüstérmes angolokat
A magyar labdarúgó-válogatott először szerepel a Nemzetek Ligája legmagasabb osztályában, az A-ban, és egyből egy szenzációs eredménnyel kezdett: Szoboszlai Dominik tizenegyesével legyőzte az Eb-ezüstérmes Angliát. Ezt megelőzően utoljára 1962-ben nyertünk az angolok ellen.

Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya azt nyilatkozta az M4-nek, hogy a meccs előtt az öltözőben szóba került, hogy milyen sok gyerek tekint példaképként a játékosokra, és meg szerették volna mutatni nekik, hogy mire képes a csapat.

„A gólig nagyon jól teljesítettünk, az azt követő 15-20 perc miatt viszont kicsit csalódott voltam. Nagyon jó, hogy rengeteg fiatalnak szereztünk élményt, és ismét kiderült, hogy odaadással, küzdelemmel bármire képesek lehetünk.

A labda elleni játékunk eddig is megfelelő volt, de a labdakihozatalban és a labdabirtoklásban óriásit fejlődtünk. Az, hogy a második félidőben a gólig dominálni tudtunk, az hihetetlen

– nyilatkozta Szalai, aki a tizenegyest kiharcoló Nagy Zsoltot nevezte meg a mezőny legjobbjának.

Marco Rossi szövetségi kapitány úgy fogalmazott, nincs idő az ünneplésre, mert kedden már Olaszországban kell játszaniuk.

„Voltak hibáink, voltak nehéz pillanataink, de a hozzáállás fantasztikus volt. A döntetlen talán igazságosabb lett volna, de boldogok vagyunk a győzelem miatt, és hogy meg tudtuk ajándékozni a kilátogató gyerekeket. Van, amikor nyerünk, van, amikor veszítünk, de egy biztos: nem félünk senkitől. Voltak, akik azt mondták, a hat meccsen nem lesz pontunk, és még gólt sem szerzünk majd, most mégis miénk lett a három pont. A sport olyan, hogy nem mindig a legerősebb nyer. Tökéletesen követtük a taktikát, és a csapaton minden pillanatban látszódott az akarat” – értékelt Rossi.

Kollégája, Gareth Southgate is úgy látta, hogy a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de elismerte, hogy az angol csapat nem találta a saját játékát, míg a magyar válogatott sok problémát okozott nekik. Southgate a büntetőt kissé szigorú ítéletnek tartja, és úgy érzi, a következő meccs, a németek elleni rangadó jó teszt lesz csapata számára.

„Biztos, hogy rengeteg kritikát kapunk majd a vereség miatt” – tette hozzá Southgate.

Olvasói sztorik