Magyar foci

Egymást jól ismerő külföldi páros érkezett a Honvéd szakmai stábjába

Honvedfc.hu
Honvedfc.hu

Két szenvedős idényen van túl a Honvéd csapata, amely tavaly az utolsó előtti, idén az utolsó fordulóban biztosította be a bennmaradását.

Kapcsolódó
Hiába nyert, kiesett az MTK, felcsúti bravúrral bennmaradt a Honvéd
Az utolsó körben egy másodpercig nem állt kiesésre a kispesti csapat.

A klub most változást jelentett be a vezetőségben, eszerint Chris Docherty sportigazgatóként, Ivan Kepcija szakmai tanácsadóként segíti a jövőben a Honvédot.

Docherty hazájában, Skóciában kezdte a karrierjét, ahol a játékosok fejlesztésével, az ellenfelek, illetve a mérkőzések elemzésével foglalkozott, míg később az U21-es válogatott stábjának volt a tagja. Aztán dolgozott Kínában, majd a horvát Hajduk Splitnél – ahol kollégája volt Kepcija –, valamint a skót Dundee Unitednél és az orosz Akron Togliattinál is megfordult.

Kepcija a Dinamo Zagreb akadémiáján kezdte sportvezetői munkáját, aztán a lengyel Legia technikai igazgatója, majd a Hajduk Split sportigazgatója volt, a Legiával bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett. A Hajduk után Skóciában folytatta munkáját, a Hibernian vezető játékosmegfigyelője volt, tavaly ősz óta pedig a bosnyák FK Szarejevónál dolgozik tanácsadóként, írja a Honvéd honlapja.

„Chris és Ivan érkezésével azt a szakmai munkát szeretnénk átalakítani, megerősíteni és hangsúlyosabbá tenni, ami a játékoskiválasztástól a csapatba építésen át egészen a számonkérésig terjed. Jó kluboktól jönnek és dolgoztak már együtt, így azt várjuk tőlük, hogy tapasztalataikat és kapcsolatrendszerüket hasznosítva sikeresebbé tegyék a Honvédot.

Emellett még várhatóak átalakítások bizonyos sportszakmai területeken, és természetesen a játékoskeretben is jelentős változás lesz

– nyilatkozta Kun Gábor, a kispestiek ügyvezetője.

Olvasói sztorik