Magyar foci

Hiába nyert, kiesett az MTK, felcsúti bravúrral bennmaradt a Honvéd

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Izgalmasan alakult a labdarúgó NB I utolsó, 33. fordulója, az alsóházban ugyanis még egy kérdés nyitott volt: a Gyirmót mellett melyik csapat esik ki. Nos, győzelme ellenére az MTK folytathatja a másodosztályban.

Az utolsó forduló előtt a Honvéd 35, az MTK 33 ponttal állt, a kispestieknek egy pont is elég lett volna a bennmaradáshoz a Puskás Akadémia otthonában, míg a városi riválisnak a felcsúti sikerben és a saját győzelmében kellett bíznia.

Kapcsolódó
A szakadék szélén a Honvéd: öt éve még bajnoki cím kívülállóként, most NER-klubként kiesés?
Egy meccs az élet Kispesten. A szurkolók valószínűleg visszasírják a Hemingway-időszakot, mert hiába az új tulajdonos által biztosított komoly költségvetés, a szép új stadion, ha zsinórban a második idényben táncol pengeélen a csapat. Tanulságos történet: attól, hogy egy havert ültetsz fontos pozícióba, még nem fog érteni a szakmához.

A Honvéd gyakorlatilag negyedóra alatt mindent eldöntött, a 6. percben Lukic szerzett vezetést (0-1), a 15. percben pedig Zsótér lőtt kapásból a léc alá (0-2). A félidő utolsó támadásából ugyan Favorov szépített (1-2),k de az eredmény már nem változott

– a Honvéd megőrizte élvonalbeli tagságát, míg a Puskás lemaradt az ezüstéremről.

Az MTK mindent elkövetett, amit csak lehetett: Futács két lesgólja után az első félidő hosszabbításában Rajkovic közelről szerzett vezetést a Debrecen ellen (1-0). A második félidő közepén Futács büntetőből növelte az előnyt, a 3-0-s végeredményt Ramadani a 93. percben állította be. Ám a sikerrel csak a bajnoki búcsú lett szép, a kék-fehérek ősztől az NB II-ben folytathatják.

A nap harmadik mérkőzésén a Kisvárda 2-1-es győzelemmel bebiztosította az ezüstérmét: a hazaiak Leoni révén a 13. percben szereztek vezetést, ezt a 37. percben Tajti büntetőből egyenlítette ki. A győztes gólt Karabeljov szerezte a 91. percben.

NB I, 33. (utolsó) forduló

Kisvárda Master Good – ZTE FC 2-1 (1-1)
Kisvárda, Várkerti Stadion
v.: Pintér
Kisvárda: Odincov – Kravcsenko, Melnyik (Zlicic, 88.), Prenga, Peteleu (Hej, 88.) – Karablejov, Ötvös (Makowski, 76.), Bumba (Navratil, 76.), Asani, Leoni – Camaj (Mesanovic, 65.)
ZTE: Demjén – Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi – Huszti, Spoljaric (Halilovic, 67.), Tajti, Sankovic, Bedi – Meshack (Szalay, 78.)
gól: Matheus Leoni (13.), Karabeljov (90+1.), illetve Tajti (37., 11-esből)
sárga lap: Prenga (59.), illetve Lesjak (82.), Huszti (84.)

 

MTK Budapest – Debreceni VSC 3-0 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion
v.: Karakó
MTK: Mijatovic – Varju, Rajkovic, Nagy Zsombor, Sluka – Ramadani, Kata – Miknyóczki (Stieber, 75.), Mezei (Kovács M., 83.), Vancsa (Horváth A., 83.) – Futács (Barkóczi, 90.)
Debrecen: Gróf – Baranyai (Sós, a szünetben), Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 76.) – Kusnyír – Dzsudzsák, Baráth P., Da. Babunszki (Gyönyörű, 76.), Bódi (Bévárd, 66.) – Do. Babunszki (Tischler, 66.)
gól: Rajkovic (45+2.), Futács (64., 11-esből), Ramadani (90+3.)
piros lap: Kusnyír (89.)
sárga lap: Futács (53.), illetve Baranyai (21.), Kusnyír (41, 89.)

 

Puskás Akadémia – Budapest Honvéd 1-2 (1-2)
Pancho Aréna
v.: Vad II.
Puskás Akadémia: Tóth B. – Favorov, Joao Nunes, Stronati, Deutsch L. (Slagveer, a szünetben) – Urblík, van Nieff – Komáromi, Baluta, Nagy Zs. (Kozák, 76.) – Skribek (Corbu, 59.)
Honvéd: Szappanos – Petkovic, Batik, Lovric, Tamás K. – Hidi (Bőle, 76.), Pantelic (Petrusenko, 76.), Doka, Zsótér – Drazic (Nagy G., 69.), Lukic (Traoré, 88.)
gól: Favorov (45+1.), illetve Lukic (6.), Zsótér (15.)
sárga lap: Tóth B. (82.), illetve Doka (21.), Batik (52.), Szappanos (84.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik