Magyar foci

Sok helyzetet eltékozolt, de így is nyert a Fradi a sereghajtó ellen

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A sereghajtó Gyirmót a bajnok és kupagyőztes Ferencvárostól elszenvedett 2-1-es vereséggel búcsúzott az élvonaltól a labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójának szombati játéknapján.

Felszabadult játékot hozott a már bajnok Ferencváros és a sereghajtóként biztos kieső Gyirmót összecsapásának első félideje. A csapatok támadófutballal szórakoztatták a közönséget, de az esélyesebb fővárosiak voltak veszélyesebbek.

A zöld-fehérek sokáig nem tudták gólra váltani fölényüket, mígnem a szünet előtti utolsó pillanatokban Bassey sokadik helyzetét végül gólra váltotta.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azaz az FTC ígéretes lehetőségeket dolgozott ki, de Rusák remek védéseinek köszönhetően nem nőtt a különbség. A hazaiak aztán szórványos támadásaik egyikéből váratlanul egyenlítettek, sőt, majdnem a vezetést is megszerezték, de a második góljukat les miatt érvénytelenítették.

A fővárosi csapatot nem zavarta meg a rövidzárlat, továbbra is fölényben játszott, végül Civic góljával megérdemelten távozott három ponttal Gyirmótról.

NB I, 33. (utolsó) forduló:

Gyirmót FC Győr – Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
Gyirmót, 2628 néző
v.: Zierkelbach
Gyirmót: Rusák – Szegi, Csörgő, Széles, Zeke – Ventúra (Hajdú, 46.), Vass (Radics, 46.), Nagy P. (Kovács D., 83.) – Hasani (Herjeczki, 46.), Varga B., Medgyes (Simon A., 78.).
FTC: Bogdán – Wingo, S. Mmaee, Dvali, Civic – Besic, Loncar (Zachariassen, 84.) – Zubkov (Marquinhos, 74.), Marin (Sigér, 62.), Gavric (Redzic, 62.) – Bassey (Lisztes, 74.).
gól: Varga B. (57.), illetve Bassey (45+1.), Civic (78.)
sárga lap: Hasani (43.), Szegi (50.), illetve Redzic (82.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik