Magyar foci

Bekeményítenek a Honvéd vezetői, hat-nyolc játékostól biztosan megválnak

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Csak az utolsó fordulóban dőlt el, hogy a Budapest Honvéd a következő szezonban is az NB I-ben szerepel majd. Jól jellemzi a kispestiek szezonját, hogy menet közben még edzőt is váltottak a vezetők, ám hiába érkezett Nebojsa Vignjevic Horváth Ferenc helyére, a hullámzó teljesítmény megmaradt.

Mendelényi Dániel társtulajdonos értékelt a klubhonlapon, azt mondta, az biztos, hogy így nem lehet többé csapatot összeállítani, ahogy most történt.

„Újratervezzük a szakmai munkát, ami már jelenleg is zajlik. Amikor megérkeztünk a klubhoz, voltak dolgok, amelyekhez hozzányúltunk, hiszen kellett, és volt, amihez nem, mert nem lehet csak úgy belekapni egy klubnak a működésébe. A szakmai munka volt az, amit nem változtattunk meg, csak próbáltuk finomhangolni, picit belenyúlni, de látszik, hogy az egészet újra kell szabni” – mondta Mendelényi, aki példaként említette, hogy egy játékos feltérképezésénél ezentúl nagyobb hangsúlyt kell fektetni a humán oldalra, hogy mennyire képes beilleszkedni, a társaival együtt küzdeni, „belehalni” a mérkőzésbe.

Kapcsolódó
Szappanos: Aki a szezonban látott legalább két Honvéd-meccset, az észrevehette, hogy valami nem stimmel
Szerinte árulkodó volt a testbeszéd, a csapat azt érezte, hogy nem történhet vele semmi rossz. Aztán majdnem kiestek.

„Nagyon sajnáljuk az elmúlt szezont, nem így terveztük. Hittünk abban, hogy egy erős, jól összeállított keretünk van, amely képes jó eredményeket hozni, de ennél sokkal több kell. Ha szurkolói fejjel gondolkozom, teljes mértékben megértem a kritikát, szurkolóként sokszor én se tettem volna másként” – mondta a társtulajdonos, aki védelmébe vette Kun Gábort, akihez hasonlóan elhivatott ügyvezetője szerinte rég volt már a klubnak.

Azok a játékosok, akiken azt láttam, azt láttuk, hogy nem képesek magukat odatenni, azoktól megválunk, hat-nyolc futballistától biztosan búcsúzunk.

Mendelényi Dániel az új szakmai vezetéssel kapcsolatban még azt mondta, hogy „egy kézben és szoros kézben kell tartani a folyamatokat, kell valaki, aki részt vesz a játékoskeret kialakításában, a játékrendszer kiválasztásában, aki ellenőrzi a pályán nyújtott teljesítményt és ezért felelősséget is vállal. A szakmai vezetésnek éreznie kell az öltözői hangulatot, tudnia kell, hogy mi történik a játékosokkal és szeretnénk, hogy komoly nemzetközi beágyazottsággal rendelkező szakemberekkel dolgozzunk együtt.”

A következő szezonról annyit mondott, mindenképp a tabella első felében kell, hogy legyen a Honvéd.

Olvasói sztorik