Magyar foci

Szappanos: Aki a szezonban látott legalább két Honvéd-meccset, az észrevehette, hogy valami nem stimmel

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Idegőrlő napokat életem át, itthon nem voltam jó társaság, az alvással sem kellett bajlódnom, mert nem nagyon ment. Ez az állapot felemészti az embert, és a lefújás után kiszakadt belőlem minden. Sikerült ugyan bennmaradnunk, de csúfos szezont zártunk

– értékelt a Csakfocinak a bennmaradást az utolsó fordulóban bebiztosító Budapest Honvéd kapusa, Szappanos Péter, aki a felcsúti győzelem után a pályán zokogott.

Kapcsolódó
Hiába nyert, kiesett az MTK, felcsúti bravúrral bennmaradt a Honvéd
Az utolsó körben egy másodpercig nem állt kiesésre a kispesti csapat.

A kapus tavaly nyáron érkezett a Mezőkövesdtől, és már az első forduló, a Debrecen elleni 1-4 után azt mondta a feleségének, hogy úgy érzi, gondok lehetnek a szezon folyamán. És már a felkészülés során is voltak arra utaló jelek, hogy nem minden klappol.

Azokat a dolgokat láttam, amelyekkel aztán az egész szezonban küzdöttünk: a koncentráció hiányát, az árulkodó testbeszédet, a kényelmet, hogy mi vagyunk a Honvéd, velünk semmi rossz nem történhet. Egy ilyen szezon után viszont beszélni kell a problémákról.

„Azt minden új igazolás le tudja nyilatkozni, hogy a Honvéd egy nagy klub, de a mindennapi munka során is ennek megfelelően kell készülni. Nekem és még pár csapattársamnak rengeteg energiánk elment arra, hogy feltüzeljük a többieket” – mondta Szappanos, aki az öltöző többi hangadójával együtt az edzésmunkájával próbált példát és irányt mutatni a többieknek.

Szerinte a gondok még az előző idényben kezdődtek, amikor szintén pengeélen táncolt a Honvéd, amely végül az utolsó előtti fordulóban hosszabbította meg élvonalbeli tagságát.

„Ha az elmúlt két szezon 66 meccse alatt végig megvoltak a nehézségek, akkor az mutatja, hogy kell változtatunk. Nem lehet úgy nekimenni az új bajnokságnak, mintha semmi sem történt volna, és majd bízni abban, hogy minden magától megváltozik. (…) Aki a szezonban látott legalább két Honvéd-meccset, az észrevehette, hogy valami nem stimmel.

Kiválóak a körülmények, az edzőközpont, a stadion, profi a szakmai stáb és a vezetőség is. Nekünk kellett volna tartalommal megtölteni a mérkőzéseket, de erre nem voltunk képesek egyik edzőnknél sem, pedig Horváth Ferenc és Nebojsa Vignjevic is remek szakember

A válogatott keretbe többször meghívott kapus azt is kifejtette, hogy a csapat rossz szereplése ellenére ő talán a legjobb idényén van túl, kiegyensúlyozott tudott maradni, és kevés gól száradt a lelkén.

„Nagyon sokszor megfordult a fejemben, hogy mi lesz, ha kiesünk, de ennyire mélyrehatóan nem mentem bele. Az viszont biztos, hogy az NB II-ben nem kellett volna várnom a meghívót. Óriási megtiszteltetés, hogy újra a válogatott keret tagja lehetek, ez nem automatikus, ezért keményen meg kell dolgoznom” – magyarázta Szappanos, akinek még két évig él a szerződése Kispesten.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik