Mohos Márton/24.hu
Magyar foci sport

A Ferencváros 92. percben fejelt góllal nyert Pakson

A már biztos bajnok Ferencváros labdarúgócsapata pénteken 2-1-re győzött Pakson az NB I 30. fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó
Az Újpest legyőzésével lett bajnok a Ferencváros
A 95. percben kezezés miatt nem adták meg a lila-fehérek gólját, így idén is a Fradi nyerte a bajnokságot.

Hamar vezetéshez jutott a Paks, már a hetedik percben betalált Lenzsér Bence egy szöglet után, amikor az elé hulló labdát a kapuba belsőzte. Nagyon sokáig nem örülhetett, mert Mohamed Besic a 20. percben addig forgolódott a tizenhatoson belül, amíg lövő helyzete nem adódott – de csúnyán a takarásból érkező labda mellé nyúlt Rácz Gergő kapus is. Szünetre vezetést is szerezhetett volna a Ferencváros, de Miha Blazic találatánál úgy ítélte meg Berke Balázs játékvezető, hogy Fortune Bassey meglökte a kapujából kimozduló Rácz-ot, ezért maradt az 1-1-es állás.

Térfélcsere után sokáig nagyon csendben csordogált a meccs, az alaposan felforgatott Fradi dominált, de kevés helyzetet dolgozott ki. A hajrára azért felpörögtek az események, az FTC kapufát lőtt és több akció is ígéretesnek tűnt, de lesre futottak a támadók. Még Szabó János blokkjánál merült föl, hogy tizenegyest kaphatnának az aranymezesek, ám a videók alapján a válláról vágódott ki a labda.

A bajnoki mégis 2-1-re végződött, mivel a 92. percben a csereként beálló Franck Boli a bal szélről érkező beadását Carlos Auzqui fejelte a kapu bal oldalába. Nem ez volt azonban az utolsó Paks-FTC meccs idén, május 11-én a Magyar Kupa döntőjében is összecsap a két együttes.

Végeredmény – NB I, 30. forduló

Paks-Ferencváros 2-1 (1-1)
Gólszerző: Lenzsér (7.) ill. Besic (20.), Auzqui (92.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!