Magyar foci

A Ferencváros 92. percben fejelt góllal nyert Pakson

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

A már biztos bajnok Ferencváros labdarúgócsapata pénteken 2-1-re győzött Pakson az NB I 30. fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó
Az Újpest legyőzésével lett bajnok a Ferencváros
A 95. percben kezezés miatt nem adták meg a lila-fehérek gólját, így idén is a Fradi nyerte a bajnokságot.

Hamar vezetéshez jutott a Paks, már a hetedik percben betalált Lenzsér Bence egy szöglet után, amikor az elé hulló labdát a kapuba belsőzte. Nagyon sokáig nem örülhetett, mert Mohamed Besic a 20. percben addig forgolódott a tizenhatoson belül, amíg lövő helyzete nem adódott – de csúnyán a takarásból érkező labda mellé nyúlt Rácz Gergő kapus is. Szünetre vezetést is szerezhetett volna a Ferencváros, de Miha Blazic találatánál úgy ítélte meg Berke Balázs játékvezető, hogy Fortune Bassey meglökte a kapujából kimozduló Rácz-ot, ezért maradt az 1-1-es állás.

Térfélcsere után sokáig nagyon csendben csordogált a meccs, az alaposan felforgatott Fradi dominált, de kevés helyzetet dolgozott ki. A hajrára azért felpörögtek az események, az FTC kapufát lőtt és több akció is ígéretesnek tűnt, de lesre futottak a támadók. Még Szabó János blokkjánál merült föl, hogy tizenegyest kaphatnának az aranymezesek, ám a videók alapján a válláról vágódott ki a labda.

A bajnoki mégis 2-1-re végződött, mivel a 92. percben a csereként beálló Franck Boli a bal szélről érkező beadását Carlos Auzqui fejelte a kapu bal oldalába. Nem ez volt azonban az utolsó Paks-FTC meccs idén, május 11-én a Magyar Kupa döntőjében is összecsap a két együttes.

Végeredmény – NB I, 30. forduló

Paks-Ferencváros 2-1 (1-1)
Gólszerző: Lenzsér (7.) ill. Besic (20.), Auzqui (92.)

Olvasói sztorik