Magyar foci

Az Újpest legyőzésével lett bajnok a Ferencváros

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

A Ferencváros vasárnap 2-1-re legyőzte az Újpest FC-t, ezzel megnyerte az NB I-et.

Már a mérkőzés elején volt látnivaló, mivel a Fradi drukkerei a húsz éve elhunyt Simon Tiborra emlékeztek látványos koreográfiákkal.

Mohos Márton/24.hu

Volt mit nézni a meccsen is, rögtön két hatalmas Fradi-helyzettel kezdődött az összecsapás, gólt azonban mégis a lila-fehérek szereztek, miután Esiti megrúgta Beridzét a tizenhatoson belül. A büntetőt Budu Zivzovadze értékesítette.

Mohos Márton/24.hu

Rá is kapcsolt a harmadik számú sárga mezében játszó Fradi, benyomta ellenfelét a kapuja elé. Az egyenlítés a 19. percben jött, Boli egy az egyben megverte Csongvait, élesen középre tett labdájába nem mert belelépni Kastrati, Tokmac pedig úgy lőtt a kapuba, hogy a koszovói már nem tudott blokkolni.

Mohos Márton/24.hu

Még a félidő vége előtt vezetést szerzett a Fradi, egy nagyon bután eladott labdából kicsit körülményesen, de lövésig jutott az FTC. Pászka legurításából Vécsei Bálint okosan lőtte ki a bal alsó sarkot, Banai pont lemaradt a labdáról.

Mohos Márton/24.hu

Az első félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott, térfélcsere után viszont többet kellett védekeznie a Ferencvárosnak, ám mégis a hazai csapatnak voltak nagy helyzetei. Sokáig úgy nézett ki, hogy nem változik már az eredmény, a Fradi három nagy kontra végén is csúnyán kapu mellé lőtt, miközben a túloldadlon Croizet ziccerét leszámítva nem adódott helyzet.

A hajrában akkor lett csak nagy a vendégek nyomása, amikor Loncart kiállította Karakó játékvezető, amikor egy ellentámadás végén rálépett Csongvai sarkára. Majdnem ki is egyenlített az Újpest, Croizet azonban hiába talált be a 95. percben, a videobíró segítségével kezezés miatt érvénytelenítette a gólt a bíró.

A végeredmény így 2-1 maradt, ezzel pedig a Ferencváros megnyerte az OTP Bank Liga 2021-22-es kiírását. Ez egymás után a negyedik bajnoki címe a Fradi labdarúgócsapatának.

Végeredmény

Ferencvárosi TC-Újpest FC 2-1 (2-1)
gólszerzők: Nguen (19.), Vécsei (39.), illetve Zivzivadze (6. – 11-esből)
piros lap: Loncar (93.)
sárga lap: Boli (61.), Kovacevic (81.), Loncar (88., 93.), Nguen (97.), illetve Croizet (43.), Onovo (60.), Csongvai (88.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik