Magyar foci

Dráma a hajrában, 91. percben szerzett gólt vett el a VAR a Honvédtól

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Paks 1-1-es döntetlent játszott a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján.

A magyar válogatottban a múlt heti, Szerbia elleni barátságos mérkőzésen bemutatkozott, és kedden az északírek ellen is pályára lépett paksi Ádám Martin ezúttal nem szerepelt a kezdőcsapatban. A góllövőlista vezetője a 39. percben Pethő Bence sérülése miatt állt be.

Kapcsolódó
A szezon legeszelősebb meccse: 0-3-ról fordított és nyert a Vidi
A Kisvárda a 13. percben három góllal vezetett Székesfehérvárn, mégis vesztesen hagyta el a pályát.

Kiegyenlített volt az első félidő, mindkét oldalon akadtak kisebb helyzetek, gól azonban nem született. Az esőtől nedvessé vált füvön nem sokszor tudtak távoli lövésekkel kísérletezni a csapatok, mert mindkét oldalon jól működött a védekezés, írja az MTI.

A második félidő elején nem változott a játék képe, mindkét csapat igyekezett támadni, de a próbálkozások meddőnek bizonyultak, mígnem a 61. percben Hidi Patrik beívelése után a francia Zinédine Machach fejjel megszerezte a vezetést a kispestieknek. A hetvenedik percben kezezés miatt büntetőt kapott a Paks, amit Ádám értékesített, majd a hajrában Böde Dániel a kapufát találta el.

A 91. percben Thierry Gale betalált, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a második kispesti gólt, így maradt a döntetlen.

NB I, 26. forduló

Budapest Honvéd-Paksi FC 1-1 (0-0)
gólszerzők: Machach (61.), illetve Ádám M. (71., 11-esből)

Olvasói sztorik