Magyar foci

A szezon legeszelősebb meccse: 0-3-ról fordított és nyert a Vidi

molfehervarfc.hu
molfehervarfc.hu

A 8. percben még 0-0 volt a Fehérvár-Kisvárda mérkőzés, a 13.-ban 0-3 volt (a gólokat itt lehet megtekinteni), majd a 19.-en már 2-3 volt az állás, aztán 5-3 lett a vége.

Röviden így lehetne összefoglalni az NB I 26. fordulójának egyik rangadóját.

Kapcsolódó
Dzsudzsák lábában volt a győzelem, de kihagyta a tizenegyest
A kapus számított rá, hova lövi a Loki csapatkapitánya a tizenegyest és védett.

Nehéz jelzőt találni arra, ami a meccs elején történt. Minden azzal kezdődött, hogy Bumba egy cselsorozat végén Bese mellől, a kapufa segítségével megszerezte a vezetést a Kisvárdának. Utána a fehérvári védelem teljesen kihagyott, így Navrátil a kapuig gyalogolhatott, majd Kovács lába között a kapuba lőtt. Mire feleszmélhetett volna a sokkból a Vidi, Camaj is meglőtte a maga gólját, így a 13. percre már hárommal vezetett a vendégcsapat.

A fehérváriak azonban jól építettek arra, hogy Nego könnyedén jutott el beadásokig a jobb oldalon, így előbb Nikolics, majd Funsho talált be, így a 19. percben már csak egy gól volt a különbség. A nigériai támadó nem sokkal később ismét betalált, de les előzte meg a lövését, így ezt a találatot nem adták meg.

Látványos és egyben meglepő is volt, hpgy a Kisvárda mennyire leállt a biztos vezetése után, a fehérvári mezőnyfölény pedig a második félidőre is kitartott, a 60. percben pedig jött az újabb hazai gól: Bese ívelése után Zulj fordult kapura, majd egyenlített ki ballal.

Korábban kétszer sikerült háromgólos hátrányból talpra állnia a Fehérvárnak a bajnokságban: 1975-ben Kaposváron már 3-0-ra vezetett a hazai együttes, végül 3-3-as döntetlennel zárult a meccs, 1998-ban pedig a Dunaferr volt már 4-0-s előnyben Sóstón, akkor 4-4 lett a vége.

Most először viszont nyerni is sikerült, Nego harmadik gólpasszát adta a mérkőzésen a 80. percben, ezúttal Kodrót találta meg, aki eldöntötte a meccset. A csatár még egy sárgát is kapott, miután a mezét levéve ünnepelt. És még ezzel sem volt vége, Kravcsenko ugyanis a tizenhatoson belül felborította Petrjakot, amiért kiállították (második sárga lappal), Nikolics pedig büntetőből beállította a végeredményt.

NB I, 26. forduló

Fehérvár – Kisvárda 5-3 (2-3)

Olvasói sztorik