Nemzetközi foci

Mire Szoboszlai beállt, a Lipcse már ízekre szedte a Dortmundot

BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Hat veretlenül megvívott bajnoki után kapott ki a Borussia Dortmund a Bundesligában, ráadásul nem is kicsit: 4-1-re nyert a Willi Orbánt és Gulácsi Pétert a kezdőben bevető, Szoboszlai Dominiket csereként pályára küldő RB Leipzig. Pedig 763 nap után most volt ismét telt ház Dortmundban.

Kapcsolódó
Amatőr hiba, akár el is vehetik a Bayern győzelmét
Egy magabiztosan megnyert meccsen cserélték el magukat a müncheniek, a szabályok szerint pontlevonás is járhatna érte.

A dortmundiak jól kezdtek, volt két gólszerzési lehetőségük, de egyikkel sem tudtak élni, miközben a Lipcse az első helyzetéből gólt szerzett, Laimer pörgette át a kapus felett a labdát. Laimer aztán megduplázta az előnyt még a szünet előtt, így hiába volt összességében kiegyenlített a játék, magabiztosan vezetéssel vonultak a félidőre a vendégek.

Az 57. percben ismét egy gyors támadást vitt végig a Leipzig, Laimer sarokkal készítette le a labdát Nkunkunak, aki a tizenhatos vonalától lőtt a kapuba.

Szoboszlai a 78. percben állt be, mondhatni már megszokott módon, amióta Domenico Tedesco a vezetőedző, többnyire a meccsek végén száll be a fiatal játékos. Nem sokkal a beállása után volt egy meglódulása, megkerülte a védőjét is, aztán csúnyán az égbe lőtt.

Olmo látványos gólja:

Jutott még egy gólváltás a hajrára: Malen szépített, de aztán Olmo egy pazar találattal beállította az 1-4-es végeredményt.

Bundesliga, 28. forduló

Borussia Dortmund – RB Leipzig 1-4 (0-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik