Nemzetközi foci

Olyan vereségbe nézett bele a Chelsea, amire 1939 óta nem volt példa

GLYN KIRK / AFP
GLYN KIRK / AFP

A Manchester City 2-0-ra nyert a Burnley otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának szombati játéknapján, ezzel visszavette a vezetést a tabellán a Watfordot legyőző Liverpoollal szemben. A címvédőnél az első játékrészben a belga Kevin De Bruyne és a német Ilkay Gündogan volt eredményes: előbbi a legutóbbi 13 bajnokiján a 11. találatban volt előkészítő vagy befejező, míg utóbbi 34. alkalommal volt eredményes, ezzel Mesut Özilt megelőzve a Premier League történetének legjobb német gólszerzőjévé vált.

A Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea odahaza szenvedett meglepő vereséget: a szokatlanul sok hibával játszó londoniak hat veretlenül megvívott bajnoki után a Brentfordtól kaptak ki 4-1-re. A vendégeknél ismét gólt szerzett a dán Christian Eriksen,

csapata 1939 óta először tudta legyőzni a Chelsea-t.

Eriksen gólja győzelmet ért:

A Manchester United 1-1-es döntetlent játszott otthon a Leicester Cityvel. A vendégek a nigériai Kelechi Iheanacho révén a manchesteri védelem bizonytalanságát kihasználva kerültek előnybe a második félidőben, de Fred három perc múlva egyenlített. A hajrában a Leicester egy utólag szabálytalanság miatt érvénytelenített gólig jutott, így maradt a döntetlen.

A Wolverhampton otthonában 2-1-re alulmaradt Aston Villában Ashley Young a saját kapujába talált be: a korábbi angol válogatott védőnek 389. PL-találkozóján ez volt az első öngólja.

Premier League, 31. forduló

Manchester United-Leicester City 1-1 (0-0)
Burnley-Manchester City 0-2 (0-2)
Chelsea FC-Brentford 1-4 (0-0)
Brighton-Norwich City 0-0
Leeds United-Southampton 1-1 (1-0)
Wolverhampton Wanderers-Aston Villa 2-1 (2-0)
Liverpool FC-Watford 2-0 (1-0)

Olvasói sztorik