Magyar foci

Marco Rossi: A szurkolók nem annyira bíznak a döntéseimben, mint korábban

KISBENEDEK ATTILA / AFP
KISBENEDEK ATTILA / AFP

Bár látott problémákat a szerbek és az északírek elleni mérkőzéseken, Marco Rossi összességében úgy érzi, a két meccs jól szolgálta a magyar labdarúgó-válogatott felkészülését.

Kapcsolódó
Ezért bíznak még mindig az olaszok az idei vb-részvételben
Irán attól tart, a női szurkolók kizárásáért súlyos árat fizet.

Szerinte az is fontos volt, hogy újoncokat avathatott.

Meg akartam nézni, hogy teljesítenek, illetve hogy mennyire illenek bele a csapatba a kiválasztott játékosok, és meg kell mondjam, ebből a szempontból abszolút elégedett vagyok a két meccsünkkel

– mondta a MOL Csapatnak a kapitány.

„Talán sokan meglepődtek, hogy behívtam Callum Stylest és Ádám Martint, pedig abban bíztam, hogy van már annyi bizalmi tőkém, hogy a szurkolók is tudják: ha behívok valakit a csapatba, annak oka van. És ugyanez a helyzet azzal is, ha valakit nem hívok be. Amióta a magyar válogatott szövetségi kapitánya vagyok, a szövetségben soha senki nem helyezett rám nyomást. hogy valakit válogassak be” – tette hozzá, elárulva, hogy ehhez a szabályhoz a pályafutása során mindig tartotta magát.

Úgy érzem, hogy míg a szövetség részéről továbbra is ugyanazt a bizalmat érzem, addig jelenleg az a benyomásom, hogy a szurkolók nem annyira bíznak a döntéseimben, mint korábban.

Rossi elmondta, Styles nagyon jó benyomást tett rá, csakúgy, mint Ádám, még ha nem is tudta igazán megmutatni magát, mert kevés labda jutott el hozzá.

„Nem is azt vártam tőle, hogy eldönti a meccset, csak kíváncsi voltam, milyen karakter, és egyáltalán nem csalódtam. Alázatos, a csapatért küzdő játékost ismertem meg a személyében, biztos vagyok benne, hogy sokat fog segíteni nekünk” – mondta elégedetten.

Olvasói sztorik