Magyar foci

Ezzel az egy szóval jellemezte Marco Rossi a válogatott játékát

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Kedden felkészülési mérkőzésen szerezte meg idei első győzelmét a magyar labdarúgó-válogatott, amely Belfastban verte 1-0-ra a hazai északír csapatot. A győztes gólt Sallai Roland szerezte, aki a rossz ütemben kimozduló kapus mellett eltolta a labdát, mielőtt az üres kapuba lőtt volna, míg Dibusz Dénes nagy védésekkel jelezte, lehet rá számítani, ha Gulácsi Péter nem bevethető – a lipcsei hálóőr a hétfői edzésen sérült meg.

Kapcsolódó
Sallai Roland megbüntette a kapitális hibát, ez döntött Belfastban
Pocsék első félidő után felpörögtek az események.

„A szerb meccs után inkább elégedett voltam, pedig akkor veszítettünk. Ami ott hiányzott, az az eredmény. Most mondhatjuk, hogy eredményesek voltunk, a 80. percig megérdemeltük a vezetést, az utolsó tíz perc viszont teljes egészében Dibuszról szólt” – nyilatkozta a lefújás után a szövetségi kapitány, Marco Rossi az M4-nek. Megjegyezte azt is, hogy a kapusposzt a legbiztosabb pontja a magyar válogatottnak. Majd aztán egy szóval jellemezte csapata játékát:

A legjobb szó: az elfogadható.

Rossi szerint szenvedett a válogatott a támadások során, de a győzelem mindig jól jön. A Nemzetek Ligájában majd inkább olyan szerep vár a mieinkre, mint a szerbek elleni összecsapáson, akkor pedig különösen fontos lehet majd az utolsó tíz perc, a mostani meccs után viszont úgy érzi, nem minden játékosának volt meg a megfelelő önbizalma erre a szakaszra.

A Nemzeti Sport cikke szerint a sajtótájékoztatón azt mondta, az ő hibája, hogy úgy nézett ki az utolsó tíz perc, ahogy, a cserék miatt sok volt a labdavesztés és már nem volt kellőképpen agresszív a csapat.

„Nagyon élveztem a mérkőzést. Kontrolláltuk a találkozót az elejétől a végéig, elégedettek vagyunk az eredménnyel. Nagyon jó játékosok közé kerültem és jól be tudtam illeszkedni a magyar válogatottba” – értékelt Callum Styles, aki először volt kezdő a magyar válogatottban.

A magyar válogatott legközelebb júniusban lép pályára, amikor négy mérkőzést játszik a Nemzetek Ligája élvonalát jelentő A divízióban. Elsőként június 4-én az Eb-ezüstérmes angolokat fogadja a Puskás Arénában zárt kapuk mögött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik